Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antykoncepcja

Polecane posty

Gość gość

Jak wybrać najlepszy sposób antykoncepcji?

Gość gość
ja biorę tabsy i jest git :)

Gość gość
Jakie najlepiej? Żeby na wątrobę nie działały źle bo ja i bez tabletek mam problemu :/

nie ma pewnych metod, dzis na porodówce rozmawiałam z panią co po 4 latach brania tabletek zaszła w 3 ciązę- z metod nie hormonalnych spirala, gumka i pianki

Gość gość
Idź do lekarza i wspólnie wybierzecie metodę.Porozmawiaj z matką,która też ci pomoże wybrac.Zależy to od organizmu i jak chcesz ją stosować oraz twojego obecnego stanu.Czy jesteś dziewica czy już trochę doswiadczona.

Gość gość
Wydaje mi się że metodą prób i błędów. My z mężem zdecydowaliśmy się na metody naturalne. Najbardziej nam pasują. W tym celu używam Cyclotestu, który za mnie interpretuje pomiary temperatury

Gość gość
Skoro mają nie wpływać na jelita to pigułki odpadają, chyba, że coś osłonowego zawsze będziesz brać tak jak ja np. provag bo zapobiega też infekcjom moczowo - płciowym. Pigułki według mnie są najskuteczniejsze, moja przyjaciółka ma pierscień nuvaring czy jakoś tak i wiem, że też jest zadowolona, przynajmniej nie wpływa na wątrobę, ale cena zdecydowanie większa niż pigułek.

Gość asia asia 31
Najpierw zrób badania jeżeli nie masz problemów z krzepliwością krwi, ani twój układ krążenia nie jest obciążony jakąś genetyczną chorobą np. zakrzepica żył to tabletki są najwygodniejsze. Ja nie mogę stosować tabletek, ponieważ jestem po operacji serca. Stosuje pierścień dopochwowy, dobrze się po nim czuje, czasem swędzi mnie w miejscu intymnym – wtedy wyciągam pierścień przemywam go płynem do higieny intymnej, zakładam i pierścień i invag. Probiotyk szybko likwiduje dyskomfort, infekcji odkąd go stosuje nie miałam. Moja znajoma stosuje plastry, jest z nich zadowolona, ale mówi że trzeba uważać bo lubią się odklejać.