Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pecherzyk w macicy a ciaza

Polecane posty

Gość gość

Proszę o jakieś podpowiedzi.. Na usg w macicy widziałam pecherzyk. Wszystko byłoby ok,gdyby nie fakt,że to 16dc. Stosunek był był 5dni wcześnie. Czy to możliwe,że zapłodnione jajeczko juz jest w macicy??staramy sie o dzidzie,ale doktor nie powiedziała mi,że to ciaza,bo ten termin się jej nie podobał. Jeśli to nie ciaza to co???

A co lekarz Ci powiedzial ? Jak duzy byl ten pecherzyk ? Po 5 dniach od stosunku nic nie ma na usg

Gość gość
Powiedział,że to pecherzyk,ale ten termin mu nie pasował,więc nie mówił,że to ciaza.zastnawial sie czy to nie z poprzedniego cyklu,ale miałam obfita miesiadzie,więc wątpię.skoro to nie ciaza to co za pecherzyk może być w macicy?w zeszłym miesiacu też miałam usg i nic takiego nie było;/

Gość gość
Nie mierzył tego nawet.mówił tylko,żebym test zrobiła.zrobiłam,oczywiście negatywny,bo jaki miałby być. Sama widziałam ten pecherzyk i wyglądał jak czasowy.mam juz jego dziecko.

Gość gość
Ciazowy.przepraszam. I nie jego dziecko,tylko jedno;)

Gość gość
Nie macie pomysłu?

Hmm.. Dziwne to troche. Ale skoro test negatywny,to nie sadze zeby to była ciaza,bo musiałaby byc z poprzedniego cyklu,bo w 5 dni po stosunku,to za wczesnie na zobaczenie ciazy na usg. Mozesz jeszcze wykonac bete

Gość gość
Up

Gość gość
witam, u mnie to samo. mam dla świętego spokoju zrobić bhcg. czekam na wynik. test sikany negatywny.

Gość Andzia Andzia Andzia
Witajcie! U mnie n lo tak samo na usg był widoczny pecherzyk, lekarka stwierdziła że to jeszcze nie ciąża gdyż nie widać czy pecherzyk jest wypełniony(ciąża) czy pusty (zarodek się nie rozwinal tzw. "Selekcja naturalna" najsłabszych.) Wtedy "ciaza" była na etapie 3-4tc . Doktor kazała przyjść za dwa tygodnie żeby sprawdzić jeszcze raz. I po 2 tygodniach okazało się że zarodek się rozwinął i serduszko bije <3 co prawda u mnie wychodziła delikatna druga kreska ale nie wolno tracić nadzieji trzeba myśleć pozytywnie a tak będzie!:)

Gość gość
no i bhcg poniżej 0,1. wiec to nie ciaża. do dalszej obserwacji