Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SmutnaMama!

Biegunka u 13 miesiecznego dziecka!

Polecane posty

Gość SmutnaMama!

Witam. Wczoraj rano synek dostal biegunki. Kolor rzadkich kupek jest zolty o zapachu zgnilego jajka, robi kupki srednio co dwie godziny lub godzine, samopoczucie ma raczej dobre, dostal odparzenia ale smaruje go specjalna mascia gdy tylko przebieram. Daje mu herbatke rumiankowa. Bylam tez z nim wczoraj rano u jego lekarki i przepisala mu ona nifuroksazyd richter, mija drugi dzien i zadnej poprawy. W poniedzialek musze z nim na kontrole no ale nie wiem czy mu to przejdzie. Co moge zrobic? Jak wygrac z ta biegunka? :/

Gość SmutnaMama!
dodam ze dzis konczy sie drugi dzien biegunki, robi male kupki czasem wodniste i dzis bylo chyba okolo 8 do 10

Gość SmutnaMama!
jeszcze dodam ze synek ma juz 4 zabki i wychodza mu kolejne, z tym ze przy wczesniejszych zebach nie mial biegunki, bo slyszalam ze biegunki zdarzaja sie przy zabkowaniu wiec mysle ze to raczej nie z tego...a jak to dziecko nie upilnuje go caly czas i zdarza mu sie pchac brudne raczki do buzi,nawet lekarka powiedziala ze jest to najprawdopodobniej przyczyna

Gość gość
Pani sie uspokoi moje dziecko przez 2 tygodnie mialo sraczke i wymioty . Mieszkamy w anglii. 3 wiYty u lekarzy raz w szpitalu i tam podano lody wodne. Bo to zdrowe przy wymiotach i srqczce tu:-) tak ze byle pilo i sie nie odwodnilo i krem bepanten na tylek

Gość mamaPOstracie
zrob marchwianke,jagody,banany zasuszaja,poszukaj,poczytaj w internecie

Gość gość
ja bym nie dawala herbaty rumiankowej, jagody marchwianka ok i pic pic pic

Gość gość
a ja bym tego nifuroksazydu nie podała. To zły lek.

Gość gość
Moje dziecko jak sie naje czekolady to nie moze sie wyproznic. Dlatego tez przy kazdej biegunce daje i niech je do woli. Smaczne i zdrowe bo magnez plus zatrzymanie sraczki. Same plusy

Gość SmutnaMama!
ok sprobuje to wszystko, no zjadl troche ciastek oblanych czekolada ale to za malo pewnie bylo, to powinna byc czysta czekolada. krem bepanten no rzeczywiscie przeciez mam go. w poniedzialek i tak bede musiala pojsc z nim do kontroli, dzieki za rady, on juz zrobil pewnie okolo 18 kupek przez te dwa dni ale samopoczucie jak na razie ma ok.

Gość marrtttaaa
Taj jak pisały poprzedniczki niech duzo pije, bo przy biegunce najważniejsze jest, żeby się nie odwodnił. I nie podawaj rumianku, bo rumianek tylko wzmaga biegunke. Kup w aptece bez recepty elektrolity do picia np acidolit. Ostatnio mój synek 15mczny miał biegunke srednio raz w tygodniu. Też dostał nifuroksazyd. Dodatkowo dicoflor i enterol 250 po jednej saszetce dziennie.

Gość gość
kup w aptece orsalit, to preparat uzupełniający elektrolity, probiotyk, ors 200 hippa - marchwianka bez recepty, u nas pomogła. ciastek nie podawaj, czekolady też, odstaw soki i surowe owoce.

Gość gość
dobrze dziewczyny radzą-podawaj orsalit bo najgroźniejsze przy biegunce jest odwodnienie, co do jedzenia to nie zmuszaj-niech je tylko to co najbardziej lubi.Moja pediatra radzi odstawić głównie cytrusy.Dobrze jest dać dojrzałego banana, chrupki, na samą biegunkę jeszcze smectę, wywar z jagód. dobrze że dziecko jest pogodne,bo przy odwodnieniu jest nadpobudliwe albo ospałe.