Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta8889

Przerwa w zażywaniu tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość Marta8889

Hej:) Już od dłuższego czasu biorę tabletki i postanowiłam, że zrobię sobie jakąś przerwę żeby organizm trochę odpoczął. Mój mąż wyjeżdża na kilka miesięcy za granicę,więc pomyślałam, że dobrze będzie jak odstawie zaraz po jego wyjeździe to będę mogła zrobić dłuższą przerwę. Tylko, że w dzień przed jego wyjazdem będę brała ostatnią tabletkę z aktualnego blistra, więc prawdopodobnie ostatni raz będziemy się kochać w pierwszy dzień 7-dniowej przerwy. Czy to bezpieczne już od razu po tej przerwie odstawić tabletki i nie zaczynać następnego blistra czy lepiej dla pewności wziąć jeszcze jeden? Tylko wtedy będę następny miesiąc się bez sensu szprycować. Co myślicie? Plemniki żyją 72h, więc do końca przerwy już ich tam nie będzie. Czy może lepiej od razu zacząć brać następny blister i po jego skończeniu zrobić przerwę? Jak myślicie??

bez obawy mozesz juz nie brac nastepnego blistra!!! jestesmy zabezpieczone nawet w 7dniowej przerwie. wiec spokojnie w ciazy nie bedziesz:).tylko pamietaj po odstawieniu tabletek bedziesz miala rozregulowany okres. mozesz dostac pierwszy normalny okres nawet po 3 mies. ja po przerwie musialam brac luteine na wywolanie miesiaczki bo nie mialam jiz 1.5miesiaca.

Niestety nie, w przerwie jesteś zabezpieczona tylko wtedy, jeśli 7 dnia weźmiesz tabletkę.Więc albo gumka, albo nastepne opakowanie i potem odstawić.