Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krisie niebanalny

a nie zastanawiają Cię

Polecane posty

Gość krisie niebanalny

pewne cechy dominujące i determinujące Twoje życie,czy to nie jest lekka odmiana zespołu Aspergera? wysoki poziom inteligencji ekscentryczne zainteresowania brak kontaktu wzrokowego bezsennosc ADHD trudności z kontaktami z innymi ludźmi i tzw.ślepota umysłu-czyli nie rozumienie ,tego,ze inni nie wiedzą co myslisz a i sam masz problem z oceną wypowiedzi,brak empatii ,czyli Inaczej mówiąc, ślepota umysłu to niemożność zauważenia i zrozumienia tego, czego dana osoba nie mówi wprost, brak umiejętności czytania pomiędzy wierszami. Z tego powodu częstą trudnością dla takiego człowieka jest nawiązanie lub utrzymanie przyjaźni z powodu braku zrozumienia tych drobnych aspektów życia społecznego opisujących, jak to zrobić. Normalnie uczymy się tych reguł od wczesnego dzieciństwa, jednak człowiek z zespołem nie potrafi się tego nauczyć, ponieważ jest właśnie "ślepy" na te zagadnienia. no i agresja.

Gość gość
czyli taki Rain Man

Gość krisie niebanalny
no pasuje mi to ,rozwój intelektualny powyżej przeciętnej,natomiast zdecydowane trudnosci w komunikowaniu się,funkcjonowaniu społecznym,nietypowe zainteresowania,i przede wszystkim problem ze zrozumieniem i właściwym odbiorem innej osoby no i nieprzeciętne uzdolnienia, czyli wszystko ponad przeciętne,tylko problem z "komunikacją" międzyludzką Albert Einstein był tez aspi trzeba nad tym popracować,bo szkoda całej "palety" cech,które posiadasz,zeby to zaprzepascisz tylko dlatego ze swiat widzisz z własnej perspektywy,bye🖐️

Gość gość
tak Marleńciu, masz 100% racji

Gość krisie niebanalny
wiem:D🖐️

Gość 7♕7
a do kogo ty to kierujesz właściwie do kosmoludków ?

Gość gość
Śmieszne to :)