Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomozcie! co mam robic?

Polecane posty

Gość gość

Zapomnialam wziac w czwartek jednego proszka z pierwszego tygodnia. Zauwazylam to nastepnego dnia. Kolejny proszek juz wzielam (w sobotę). Wieczorem zaczelo mi sie krwawienie. Dziś mam dosłownie krwawienie jak podczas okresu. Mam brać dalej te proszki? Dziś niedziela, do lekarza nie pójdę. Martwię się też o ewentualną dzidzię, bo uprawialam seks tego dnia. I tak mielismy odstawiac niedlugo tabsy, ale nie chce zaszkodzic biorac dalej proszki.

Gość gość
bardzo proszę o radę...

Gość gość
skoro nie wziełas w czwartek, a kolejny wzielas w sobote tzn ze w piątek tez nie wziełaś? Jak mozna zapomniec wziac tabletke anty nie rozumiem tego. Zapomnianą tabletke masz czas wziąc do 12h w innym wypadku antykoncepcja nie jest zachowana

Gość asb
a i tabletki antykoncepcyjne to nie proszki

Gość gość
Jak mozna zapominać o tabletce teraz w lecie.Przecież to włąnie teraz są najbardziej potrzebne.Teraz zapomnij p kochaniu.C*pka odpocznie

Gość gość
Zle napisalam. Wzielam w srode, zapomnialam w czwartek, wzielam w piątek i sobotę. Brać dalej?

Gość gość
który to był dzien cyklu?

Gość gość
napisałas ze w pierwszym tygodniu popatrzylam teraz na ulotke moich tabletek. Bierz dalej. Ale z tego co pisze na ulotce to nalezy przyjąc tabletke zapomniana(chocby dwie na raz), stosowac barierową antykoncpecje przez 7 dni i dokonczyc przyjmowanie tabletek z blistra. Mam nadzieje ze wzielas pominieta tabletke mimo wszystko. Zrob test ciazowy za jakis czas na wszelki wypadek.

Gość kobieta19931993
jaki czas bierzesz tabletki? Jeśli ponad 2 lata to myślę że nie ma opcji ciąży. Jednak weź tą tabletkę co zapomniałaś nawet jeśli byś miała wziąć dwie od razu... Myślę że ok tygodnia musisz używać gumek, ale jutro idź do ginekologa i dowiedz się dokładniej.

Gość gość
ale zauwaz ze zapomniala w czwartek, czyli najpóźniej w piątek powinna wziąc dwie na raz, a dzis jest niedziela.. Niektorzy starją sie o dziecko pare miesiecy i nic wiec nie znaczy ze jestes odrazu w ciazy ale minimalne ryzyko jest. No i oczywiscie zachwiałas gospodarke hormonalna... dlatego na tabletki anty nalezy uwazac i byc dokladnym to nie witaminki

Gość gość
Nie wzięłam dwóch jednocześnie. Biorę zawsze o 18, zorientowałam się, że nie wzięłam dopiero jak spojrzałam na opakowanie... Własnie o tej 18. Biorę od roku. To był 13 dzień cyklu.

Gość gość
zadzwoniłabym do ginekologa na twoim miejscu albo poszła jutro.