Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Startita

Zaparcia... jak się tego pozbyć! :(

Polecane posty

Gość Startita

Witajcie, Czy ktoś z was zna jakieś skuteczne metody pozbycia się zaparć? Chodze od lekarza do lekarza od 1,5 miesiąca i nic... Proszę o jakieś rady...

Gość betasol
Interesują Cię metody naturalne czy farmakologiczne?

Gość m.angela
Miałam taki sam problem jak Ty i pomogło mi coś na co w ogóle nie stawiałam. Znalazłam poradnik pewnego lekarza na jednym z konkurencyjnych forów. Jak tylko odszukam to dam Ci znać.

Gość startita
betasol - chyba naturalne bo lekami mnie faszerują od jakiegoś czasu i prawie nic sie nie poprawia

Gość luśka..:)
Też miałam ten problem. Z metod "naturalnych" najbardziej działała kapusta kiszona w wersji gotowanej, ale też nie zawsze. Suszone śliwki, mleko, ogórki kiszone nie działają. Z farmaceutyków zdecydowanie najlepszy na mój organizm jest Agiolax, przy czym próbowałam tylko leków naturalnych, opartych na ziołach.

Gość startita
m.angela czekam na informacje z checia poczytam

Gość senes
polecam liść senesu, ohydnie smakuje - prawdziwa masakra. Parzyłam taką miksturę z 4 saszetek i szło jak z płatka.

Gość gość
rano zjadac 1-2 sztuk kiwi na czczo - to dziala

Gość senes
mam też drugi sposób, który u mnie zawsze działa, jest to lewatywa, tyle, że zamiast wody dajesz rosół na bulionie, mąż przeprowadza mi taką kurację przynajmniej raz w miesiącu i nie narzekam

Gość gość
a wiesz, mnie wystarczy zjeść kilka małych winogron, żeby następnego dnia nie mieć problemu. Najlepsze są winogrona ogrodowe, takie własnego chowu, dobrze działa też kompot z nich, a jak kończy się kompot - kilka śliwek suszonych namoczonych w wodzie załatwia sprawę. Jestem pewna, że któryś z tych owoców Ci pomoże, a jeżeli nie (choć nie wierzę że nie zadziałają) to Toxiflush, o to http://tnij.com/lATyi , mnie to kiedyś siostra przysyłała z Anglii i działało rewelacyjnie, no ale chwilowo nie potrzebuję, bo sezon na winogrona w pełni :-)

Gość gość
1-2 sztuki kiwi na czcz0 jem codziennie i juz