Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo proszę o interpretację wyników badań

Polecane posty

Gość gość

Witam! Jeśli ktoś się zna to bardzo proszę o interpretację wyników badań. Wybieram się do lekarza ale dopiero w przyszłym tygodniu. Mocz-analiza ogólna Przejrzystość mętny Kolor skokowy Glukoza nieobecna Bilirubina nieobecna Ketony nieobecne Ph 6,0 Ciężar właściwy 1.030 Białko 0,20 g/l Urobilinogen l.wzmożony Nabłonki płaskie d.liczne Erytrocyty świeże 3-5 Leukocyty40-60 wpw Pasma śluzu liczne Bakterie b.liczne Glukozę mam 91 przy normie 65-100 Badania tarczyce tsh 3,280 Ft3 3,46 Ft4 1,01 Jestem kobieta i mam 26 lat Dziekuje z góry za odpowiedzi

Gość gość
Na kafeterii sie pyta :D co za idiotka

Gość gość
na moje oko infekcja dróg moczowych

Gość gość
infekcja bakteryjna

Gość gość
przede wszystkim masz NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY wiec marsz do endokrynologa

Gość gość
TSH powinno być mniej więcej 1 a ft4 w górnej granicy normy

Gość zelda10000
plotą głupoty.tsh masz w normie,może jest to subkliniczna niedoczynność tarczycy,ale nic więcej.na kafeterii mają taki jeden oklepany tekst gdy ktoś ma tsh powyżej 1.realia są inne.kontroluj tsh,ale odradzam przyjmowania hormonów.jak chcesz możesz badanie powtórzyć bo wynik może zmieniać się w zależności od stresu,co jadłaś,jak spałaś.z rana,ok. 6,wychodzi najwyższy wynik tsh,wieczorem maleje.

Gość gość
zelda doinformuj się zanim ponownie będziesz wprowadzać kogoś w błąd! takie TSH to NIEDOCZYNNOŚĆ czy się to tobie podoba czy nie przede wszystkim w sytuacji, gdy autorka ma objawy niedoczynności, a skoro robiła badania, to pewnie są dziewczyna jest w wieku rozrodczym i zapewne planuje macierzyństwo w najbliższym czasie dlatego zamiast bezczynnie tracić czas i pogłębiać u siebie niedoczynność lepiej by zaczęła już teraz leczenie