Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Studentka z małego miasteczka

Czy to normalne, że mieszkania do wynajęcia są nieumeblowane?

Polecane posty

Gość Studentka z małego miasteczka

Na studia przeprowadzam się Warszawy. Przeglądałam dziś oferty wynajmu i okazało się, że wiele mieszkań w przystępnych cenach jest nieumeblowanych. Mam sama sobie kupić meble i wstawić do pokoju, a potem przy wyprowadzce zabrać? Bo innego rozwiązania nie widzę, myślałam, że standardem są umeblowane mieszkania... Studenci, jak wy sobie z tym radziliście? Może lepiej wynająć umeblowane mieszkanie, ale nieumeblowane są kilka stówek tańsze.

Gość gość
wiele osob, zwlaszca mldych malzenstw ma juz jakies wlasne sprzety, z ktorymi nie ma co robic, dla wielu to wiec wygodniej

Gość gość
napisz za ile chcesz, jaka dzielnica itp znajde Ci cos

Gość Ja zawsze wolalam nieumeblowan
e niż z jakimiś starymi meblami z prlu :) Miałam tylko materac, jakieś biurko, chociaż nie zawsze i szafę taka przenośną z ikei. Minimum sprzątania, łatwo to zabrać ze sobą przy wyprowadzce a sam wynajem tanszy. Oczywiscie to moje zdanie i sprawdza się tylko jezeli wynajmujemy na czas studiów a nie na pół zycia, a mamy dzieci itd.

Gość gość
Witaj! Mam do wynajęcia 4 pokojowe mieszkanie przy Rondzie Wiatraczna! Nowe, świeżo wykończone. Na Twoje życzenie może być wg. potrzeby umeblowane. cena do negocjacji. Gdybyś była zainteresowana to zapraszam.

Gość gość
a ja uważam, że właśnie bardzo niewiele jest mieszkań (fajnych) nieumeblowanych, większość to taki paździerz i bezguście, że brak słów - albo meble 30-letnie, albo paskudztwa a'la meble Bodzio czy Emilia. Wolałbym spać na gołej ziemi niż wynajmować te "umeblowane"

Gość gość
to zależy, jako studentka mieszkałam tylko w umeblowanych mieszkaniach (raz bez łóżka, co było mi na rękę bo miałam swoje) ale teraz już jako żona szukam nieumeblowanego, bo ludzie zazwyczaj zostawiają stare rozwalające się graty i wolę swoje meble. oczywiscie poza łazienką czy kuchnią - tu sprzęt uważam za konieczność.

Gość Studentka z małego miasta
Gościu od 4 pokojowego mieszkania! Nie podałeś ceny, ale pewnie i tak jest nie jest na kieszeń studenta, takie mieszkanie jest bardzo duże, a ja szukam bardziej 2 lub 3 pokojowych razem z koleżankami. Gościu od mebli! A jakie meble polecasz? Bo szczerze mówiąc Bodzio i Emilia mają dosyć tanie meble i chyba w miarę dobrej jakości... Gdybym kupowała meble w jakimś sklepie to pewnie w którymś z powyższych albo ikei. Black red white ma najlepsze meble, ale trochę dziwne łóżka, no i drogo jest.

Gość gość
Tak, nie podałam, ale cena jest do negocjacji. Rozumiem, że z koleżankami, dlatego jeżeli jesteś zainteresowana z koleżankami, to bardzo proszę. Proszę tylko powiedzieć za jaką cenę chcielibyście wynająć to mieszkanie i będziemy myśleć. To jest naprawdę dobry punkt, a żądania moje nie są wygórowane. Mieszkanie jest jeszcze nieumeblowane, więc jeżeli doszłoby do porozumienia, to to umeblowanie może być zgodnie z Waszymi życzeniami. Mieszkanie ma garderobę, toaletę, łazienkę. Jest aneks kuchenny i 2 balkony. Czekam na propozycję. Jak będzie do przyjęcia to skontaktujemy się już w inny sposób i umówimy się na oglądanie mieszkania.

Gość gość
Normalne. Rodziny też wynajmują , co za tym idzie mają swoje meble etc. Ja jak wynajmowałam swoje , to zaznaczałam w ogłoszeniu że możliwość wynajęcia też bez mebli - większość zainteresowanych chciała bez, niektórzy prosili o zabranie lodówki , pralki nawet bo mieli swoją.

Gość gość
ale ja nie chciałam studentów , raz tylko w ciągu 10 lat wynajęłam studentce i podziękowałam jej po 3 miesiącach i telefonach 20 od sąsiadów.

Gość gość
Ja tam wole takie, któe moge urządzic w swoim własnym stylu, niż wiecznie czuć sie jak u kogoś obcego w domu. Sam urządziłem swoje wynajmowane gniazdko meblami indyjskimi z decorindia.pl , zaręczam że nie załuję.