Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin8513

Praca w Koblenz

Polecane posty

Gość Marcin8513

Cześć Mam na imię Marcin i jestem w Koblenz od wczoraj, przyjechałem z żoną i córeczką , poszukujemy informacji, gdzie najlepiej szukać pracy dla osób z nienajlepszą znajomoscią języka niemieckiego. Inetersuje nasz praktycznie każda praca, z góry wielkie dziędzi za pomoc. Pozdrawiam

Gość dam pracę
przy bujaniu małp w zoo

Gość gość
przyjechałaś z rodziną a nie załatwiłeś sobie wcześniej pracy????? liczyliście na zasiłki, co?

Gość gość
masakra ! człowieku o kiego c***a pchasz się do kraju skoro zero pracy i zero języka ?! zasiłków nikt tu nie dostanie bo ich zwyczajnie nie ma dla takich na zasiłek trzeba sobie wpierw zarobić a żeby zarobić trzeba długo pracować na pełnym etacie a takiej pracy nawet Niemcy mają problem aby zdobyć. Nie ma pracy jest coraz gorzej ! Pełno Bułgarów pęłno rumunów stawki coraz niższe a życie coraz droższe. Co ty sobie wyobrażałeś przyjeżdżając tutaj???!!!

Gość gość
Ten czlowiek szuka pracy a nie pouczen, przeciez nie pisze o zasilkach tylko o pracy.

Gość gość
no to nie ma pracy niestety takich jak on tysiące obecnie w Koblenz nie wiem czy sobie polacy zdają sprawę bo z tego co piszą to chyba nie bardzo....nie tylko My dostaliśmy pozwolenie na pracę w DE inne kraje również i tysiące ludzi z tych innych krajów też jej szukają ..znaczy pracy :)

Gość Marcin8513
Na prawdę dziękuję za wszystkie odpowiedzi, w sumie nie tego się spodziewałem, ale nic to jakoś sobie poradzę, z resztą w ciągu tych kilku dni zdobyłem meldunek i zarejestrowałem siebie i żonę w urzędzie pracy, w poniedziałek idziemy na pierwsze spotkanie w sprawie pracy, gdybym otrzymał jakieś życzliwe odpowiedzi to bym się podzielił informacją gdzie potrzebują pracowników. Rzeczywiście jest tak jak mówią niemcy, że "POLAK POLAKOWI WILKIEM" . A jezyk niemiecki opanowałem w stopniu komunikatywnym w parę dni, rzeczywiście jak zna się angielski i holenderski to nauka niemieckiego jest prosta. Pozdrawiam

I jak praca znaleziona? Nie przejmuj się opiniami innych. Każdy wie co robi. My też szukamy pracy za granicą,na znajomych którzy kiedyś oferowali pomoc nie ma co liczyć

Gość gość
jedna jaskółka wiosny nie czyni nie jesteś jedynym zarejestrowanym w arbeitsamcie tysiące takich jak Ty czeka na prace ...prace !!! nie ściepy na 400eu basis nie pisz że polak polakowi ...bo jeszcze nie pomieszkałeś i nie znasz realiów zarobkowania w DE obecnie. Pożyjesz dłużej to napisz ;)

Gość gość
Racja , pożyjemy zobaczymy, ale i tak pewnie nie może być gorzej niż w Holandi, tam to jest dopiero cięzko z pracą i kasą, a ludzie są jacy są, zdarzają się mili i uczynni, ale w większości to sknery, którzy piwa Ci nie postawią, ale chętnie wypiją dwa Twoje. Będę informował na bierząco , jak rozwija się moja sytuacja, a kto nie chce niech nie czyta ;) . Pozdrawiam i życzę miłego weekendu :)