Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przygotowac sie do ciazy

Polecane posty

Gość gość

za dwa miesiace slub a po slubie chcielibysmy z narzeczonym zaczac starac sie o dziecko. jak sie do tego przygotowac? czy sa jakies witaminki ktore powinnam brac lub jakies tabletki ktore pomoga mi zajsc w ciaze?

Gość gość
Poszperaj trochę tu na kafeterii, w tym dziale wiem, że jakaś dziewczyna zebrała wszystkie info o witaminach i itp. specyfikach dla staraczek. Linka nie prześlę bo nie mam za wiele czasu aby poszukać. A z własnego doświadczenia - to za wczasu folik sobie bierz, jeśli jeszcze tego nie robisz, ja brałam też provag bo zapobiega infekcjom moczowo - płciowym. Jeśli bierzesz pigułki anty to już je odstaw i na razie tylko prezerwatywa oraz stosuj zdrową dietę. Poza tym podejdźcie do tego na razie na luzie, bez zbędnych stresów. Życzę powodzenia i dobrej zabawy na weselu:)

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz:)

Gość gość
Dieta przede wszystkim, jedz dużo warzyw i owoców, nie pij kawy i herbaty czarnej, jak palisz to rzuć. Kwas foliowy już zacznij stosować, to tego witaminy i probiotyk, ja tez zażywałam provag, byłam z niego zadowolona ponieważ przez całe 9 miesięcy nie miałam problemów z pęcherzem i infekcjami. Przed ciążą brałam również tran. Powodzenia i pozdrawiam!

Gość gość
Warto jest sobie również wyznaczać dni płodne i głównie wtedy współżyć. Możesz sobie kupić testy, mikroskop owulacyjny, albo sama nauczyć się np badać śluz. Folik oczywiście jest konieczny

Gość gość
Czy uzywasz antykoncepcji?Jezeli tak to ją odstaw i organizm szybko zareaguje na ciąże.Może to być ciąża mnoga tak najczęsciej jest po hormonach.Niech twój męzczyzna kończy w tobie..Najlepsza jest pozycja misjonarska z nogami na ramionach lub od tyłu wtedy plemniki mają najkrótszą drogę do macicy.Częste stosunki w okresie płodnym sprzyjają zapłodmieniu.

Gość anka anka
Trzy miesiące przed ciążą zaczęłam zażywać folik i witaminy. W trakcie starania się o dziecko nie piłam alkoholu i kawy oraz zakładałam sobie po każdym stosunku invag, ponieważ bałam się infekcji.

Gość gość
Zdrowo się odżywiaj, do tego zażywaj kwas foliowy i witaminy dla kobiet w ciąży, ja zażywałam pregne plus. Dbaj o okolice intymne, w ciąży infekcje i problemy intymne zdarzają się znacznie częściej. Podmywaj się płynem do higieny intymnej, ja stosuje dla skóry wrażliwej z AA i zakładaj probiotyk dopochwowo w celu wzmocnienie naturalnej flory w pochwie, ja stosowałam invag w trakcie ciąży i w trakcie karmienia piersią.

Gość gość
KWAS FOLIOWY i jeżeli palisz rzuć palenie i inne używki. reszta niech pozostanie po staremu. za wiele o tym nie myśl tylko róbcie swoje ;) będzie dobrze i powodzenia na ślubie