Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MyślicielXXIwieku

Życie oderwane od materii

Polecane posty

Gość MyślicielXXIwieku

O ile w świecie ludzkim, istoty są różnorodne, to znaczy ulegają przemianom, upadają i powstają, tak w świecie duchów rzeczywistość jest dwubiegunowa. Nie występują oscylacje tak jak w świecie ludzkim, ale wszystkie istoty są już podzielone. Dobre istoty duchowe i złe istoty duchowe odpychają się, podobnie jak odpychają się przeciwnie naładowane przedmioty. Pomiędzy tymi istotami, nie występują formy pośrednie.

Gość MyślicielXXIwieku
*Dobre istoty duchowe i złe istoty duchowe odpychają się, podobnie jak odpychają się JEDNAKOWO naładowane przedmioty. Pomiędzy tymi istotami, nie występują formy pośrednie.

Gość gość
moze cos w tym byc

Gość gość
Heh Analogia fajnaale jak sam napisałeś odpychaja się ładunki jednoimienne czyli takie same więc "podobnie jak" trochę bez sensu

Gość gość
Jeśli weźmiemy pod uwagę duchowość w religii katolickiej, to wszystkie dusze czyśćcowe są w stadium pośrednim, poza tym diabeł był kiedyś aniołem, który zszedł na złą drogę

Gość gość
Zmiany, zmiany, zmiany! - Żaba z wroną?! - Bo każdy pijak to złodziej! - I szmatę mi ukradł - moje narzędzie pracy :)

Gość gość
- Panie co mnie pan opukuje! Lekarz pan jest?! - Pan tu nie stał! - Panie! Wsiądzie pan w 125, dojedzie pan na plac zamkowy, tam jest kolumna Zygmunta III, pójdzie pan i powie mu: Pan tu nie stał! xD

Gość gość
jest dobro i zło każdy ma wybór

Gość gość
Przeciwnie naladowane przedmioty się przyciągają, a nie odpychają, Panie Myśliciel