Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellarosa

Co zrobić by twarz się nie świeciła?

Polecane posty

Gość bellarosa

Mam z tym straszny problem,używam już papierków matujących i ścierających ten nadmiar wszystkiego na twarzy,ale chciałabym się dowiedzieć czy znacie jakieś sposoby,by twarz się w ogóle przestała świecić,bo każdego dnia mam ten sam problem :(

Gość gość
Istnieje możliwość, że cera przetłuszcza Ci się w wyniku nadmiernego przesuszenia - wówczas skóra paradoksalnie broni się produkując zwiększone ilości sebum. Spróbuj zmienić pielęgnację - odstawić wszelkie mocno oczyszczające żele, mydła, matujące kremy i podkłady itp. kosmetyki, w zamian za to postawić na delikatne oczyszczanie, intensywne nawilżenie, peelingi enzymatyczne. Powinno poskutkować zmniejszeniem przetłuszczenia. Jeśli jednak masz po prostu tłustą cerę, to niewiele można z tym zrobić, nie da się zmienić typu cery.

Gość Elizka23
kup jakiś primer ja używam z Amilie puder angel dust, matowi na naprawde długo ja go używam pod podkład mineralny, ale jak ktoś się nie maluje to można go użyć solo, puder ma biały kolor, ale skóry nie bieli ani nic, stapia się z nia zostawiając matową skórę na kilka godzin ważne jeszcze nie używaj nic z alkoholem, toników ani nic bo sucha skóra więcej łoju wydziela nawilżaj wręcz ale delikatnymi kremami czy myjącymi piankami do twarzy

Gość Madzikkkk78
A jak wygląda twoja pielęgnacja i ewentualny makijaż? Nie napisałaś, czego używasz, a problem może tkwić w źle dobranych kosmetykach.

Gość bellarosa
używam kremu do twarzy z mlekiem pszczelim,który raczej nie powoduje świecenia się,fluidu mineral affinitone i od czasu do czasu raz na tydzień robię jakiś peeling czy maseczkę ściągającą. Jeśli chodzi o alkohol to używam toniku z kwasem hialuronowym,który podobno zapobiega produkcji tego sebum.