Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po urodzeniu dziecka nie wiem czy podołamy finansowo

Polecane posty

Gość gość

i tak mi smutno :(

Gość gość
jakie macie dochody> Wynajmujecie mieszkanie czy macie swoje?

Gość gość
mamy swój dom... który wymaga remontu - zarabia tylko mąż - 2,5 tys zł miesięcznie

Gość gość
dom w spadku po teściach, skolei rodziców moich nie chcę prosić o pomoc

Gość gość
My mamy 2,5tysie,mamy mieszkanie socjalne i dajemy radę.......na wakacje itp jest. Teraz od 2 miesięcy ja pracuję więc wychodzi więcej niż 2,5 tys. Mamy jedno dziecko.

Gość gość
:) pocieszyłaś mnie, ja również dorabiam - korepetycje z francuskiego, miesięcznie wychodzę 960 zł - 1300

Gość gość
ale jest to praca dorywcza więc nie ma ciągłości - miesięcznej

Gość gość
mieszkanie socjalne - a gdzie tok dają za darmo mieszkanie, tjak trzeba bedzie to narodzę z 10 dzieci aby mi dali

Gość gość
To oddaj dziecko jak cie na nie nie stac

Gość gość
autorko nie macie wcale źle? My mamy 2000zł na 4 osoby. Mieszkanie też do remontu. Do d**y to wszystko. Od razu piszę-dzięki za chamskie komentarze. Odpowiadać nie będę.

a ja cie czy was nie rozumiem - jak sie nie ma pieniedzy na wlasne utrzymanie / zyje od pierwszego do pierwszego - to po co sie funduje jeszcze nowa osobe - dziecko - na wlasnym utrzymanioe - przeciez z gory wiadomo jak to sie skonczy? zawzse mnie zastanawia co sobie mysla takie osoby?? nie przyrownuje dziecka do wakacji - ale jelsi wydalabym wsztstkie oszczednosci jedynie na przelot do miejsca wymarzonych wakacji to na miejscu umarlabym z glodu -wiec jezdze tylko w takie miejsca na ktore mnie stac - zwasze sie zastanawiam co mysla osoby ktore nie potrafia o ssiebie finansowo zadbac powolujac na swiat nowych ludzi o krotych tez prawdopodobnie nie beda potrafili zadbac?;/

a ja cie czy was nie rozumiem - jak sie nie ma pieniedzy na wlasne utrzymanie / zyje od pierwszego do pierwszego - to po co sie funduje jeszcze nowa osobe - dziecko - na wlasnym utrzymanioe - przeciez z gory wiadomo jak to sie skonczy? zawzse mnie zastanawia co sobie mysla takie osoby?? nie przyrownuje dziecka do wakacji - ale jelsi wydalabym wsztstkie oszczednosci jedynie na przelot do miejsca wymarzonych wakacji to na miejscu umarlabym z glodu -wiec jezdze tylko w takie miejsca na ktore mnie stac - zwasze sie zastanawiam co mysla osoby ktore nie potrafia o ssiebie finansowo zadbac powolujac na swiat nowych ludzi o krotych tez prawdopodobnie nie beda potrafili zadbac?;/

Gość gość
przeżyjecie i jeśli dobrze zagospodarujesz te 2,5 tysiaca nie będzie źle. Ubranka dla dziecka można kupić naprawdę niskim kosztem, pieluchy w biedornce- są dobrej jakości. Później gotuj sama obiady, pasteryzuj w małe słoiki i już obiadki gotowe. To nie targedia, luksusów nie macie, ale można spokojnie przeżyć. Ja zarabiam około 2,5 mąż drugie tyle, moja wypłata to koszty kredytu i oplat, czasem co drugi miesiąc uda się coś odlożyć. Na jedzenie wydajemy około 1200zł, nie żałujemy sobie, kupujemy wszytsko na co mamy ochotę- nie lubimu owoców morza:) Latem trochę więcej bo szalejemy z owocami, zimą troche mniej. Jak są promocje kupuje rzeczy na zapas, standardowo robie zpasy na minimum 2-4 miesiące i jeszcze odkładamy okolo 1000zł miesiecznie. Różnice wydajemy na rozrywke, ubrania etc. Wychowałam się w domu gdzie za okolo 3 tysiące żyliśmy w 4, były nawet lata, że za 1300zł i przeżyliśmy. Nie mogę powiedzieć, żeby mi czegoś brakowało, luksusów nie było, ale nie chodziłam głodna, ani brudna , mieszkaliśmy w dużym okolo 200 metrowym domu. Z czego 80 metrów trzeba było ogrzać.

Gość gość
2013-07-08 20:02:10 [zgłoś do usunięcia] gość A ja nie mam 10 dzieci tylko jedno :P Ale mam socjalne,i niech Cię to nie obchodzi skąd :) Co Tobie odrzucili ? :D

Gość gość
zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało - mogę sprzedać działkę, na którą jest wielu chętnych, mąż zarabia 2500 plus premia 500 zł, lub 1000 zł a ja te korki udzielam nie wiem jak rodzice - jestem jedynaczką i zawsze mówili że chcą wnuka, tata ma emeryturę francuską, dodatkowo ma firmę architektoniczną która jest zapisana na mamę, nie liczę na pomoc od nich, a nóż... może podołamy, w każdym razie dziecka nie oddamy, proszę o inne porady ;)

Gość gość
tyle że rodzice są na mnie śmiertelnie obrażeni (cichy ślub cywilny, nie ten kandydat na męża) więc nie liczę na pomoc