Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pixi887777

co byście zrobili na moim miejscu? kupic mieszkanie czy czekac?

Polecane posty

Gość pixi887777

hej sprawa wygląda tak: mieszkamy w UK, wynajmujemy 1 bedroom flat. Mamy roczna córeczkę. Ona śpi w sypialni, my w salonie. Marzy nam sie własny kąt. Możemy juz teraz kupic za gotówke mieszkanie, ale nie wiemy czy warto. Oplaca się kupowac mieszkanie? Na dom nas będzie stac za kilka lat dopiero by wziąc kredyt bo tylko mąż pracuje. Wolałabym dom, ale z drugiej strony placic kolejne kilka lat za wynajmowaną ruderę? Kupowac od razu mieszkanie czy poczekac kilka lat (minimum 3 lata) i kupic dom (bedzie potrzebny kredyt na około 30% wartości)?

Gość gość
na apartament trez potrzeba 30% wartosci kredytu nikt wam nie da to raz bo ty niepracujesz i dziecko macie dotego jak nie masz gotowki caslej to zapomnij o kunie a ja jakbym mila calosc odrazu bym kupilam 2 sypialnie nowee i salo zaden smierdzacy dom:)

Gość pixi887777
chyba mnie nie zrozumiałaś mamy gotówkę na mieszkanie, a na dom okolo 70%

Gość gość
Cena mieszkania a domu czasem niewiele sie rozni jak macie gotowke to warto sie porozgladac wszystko zalezy gdzie chcecie mieszkac, za 2 bed ktore wynajmowalismy na rynku szlo za 400 tys za dom tez 2 bed z mozliwoscia rozbudowy strefa dalej zaplacilismy juz tylko 160

nic nie rozumiem, macie gotówkę na mieszkanie i mieszkacie w wynajętym??? pewnie, że kupujcie mieszkanie, zwłaszcza jak w jakiejś dogodnej lokalizacji, jeśli Wam się nie spodoba to przecież zawsze możecie komuś wynająć i samemu też gdzieś zamieszkać - przynajmniej wyjdziecie mniej więcej na 0... zdradź mi jak zarobiliście taką kasę, jeśli podstawowych rzeczy - co się opłaca w tym kraju, a co nie nie potraficie sobie skalkulować? powaznie chciałabym wiedzieć!

Gość gość
Musilisz ze ktos tak durny jak autorka topiku ma pieniadze na wlasne mieszkanie w anglii ? buhahaha. Chyba ze te w liverpool za 4000 funtow rudery.

Na Twoim miejscu kupiłabym. Zawsze możesz potem sprzedać czy wynająć (dodatkowy zysk). Szkoda pieniędzy na wynajem.

Gość gość
nie rozumiem -macie kase zeby kupic mieszkanie a nie macie kasy na depozyt na dom??? jakos dziwnie to napsialas i nie rozumiem w czym jest problem. ogolnie - jestem przeciwniczika kupowanie meiszkan dlatego ze meiskzxanie NIGDY nie bedzie twoje. poczytaj sobie o dodatkowych oplatach zwiazanych z posiadaniem mieszkania i moze wtedy ci sie odechce. poczekalabym az mam kase na depozyt na DOM>

Gość gość
Sluchaj autorko ty masz gotowke na mieszkanie w Anglii? ale gdzie chyba jakims s**t hole bo normalna lokalizacja to nie moze byc, jakie sa u was ceny mieszkan 20 tys funtow?

Gość gość
Kup dom, macie z tego co piszesz 70% wlasnego wkladu wiec nie bedzie problemu zeby dostac kredyt, nawet jesli tylko maz pracuje. Pomysl dziecko bedzie miala podworko do zabawy. Troche zastanawiaja mnie ceny nieruchomosci w twojej okolicy, albo sa bardzo niskie albo twoj maz duzo zarabia wiec z kredytem tymbardziej nie bedzie problemu.\

Gość gość
Jesli kupicie dom nowy u developera I jest to wasz pierwszy dom to rzadowy program doplaci wam 30.000£