Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do gotujacych kobiet-co z tego ugotowac- lista

Polecane posty

Gość gość

Hej, dzis nie za bardzo moge sie wyrwac z domu do sklepu, wiec postanowailam ugotowac z tego ma mam w kuchni: makaron fasolka z puszki kukurydza groszek smietana jajko ziemniaki pomidor tunczyk w puszce mleko i maka ryz Czy dalybyscie z tego cos zrobic? jesli tak prosze o rady.

Gość gość
makaron z tuńczykiem i pomidorem polane oliwa. podsmazasz pomidorory chwile dodajesz tunczyka, mozesz dodac kukurydze nie zadzkodzi. mieszasz z makaronem polewasz oliwa i gotowe ;)

Gość gość
zapiekane ziemniaki +jajko i pomidorki plACKI ZIEMNIACZANE kopytka

Gość gość
makaron ugotować. Na głęboką patelnię daj trochę tłuszczu, podsmaż cebulkę- jak nie masz to nie- daj pół kostki rosołowej, posól, popieprz, wrzuć kukurydzę, groszek, tuńczyka, pomidory obrane ze skórki, daj troszkę mąki- szybko rozbełtaj- zalej śmietaną, troche podgotuj. Pycha. Do ryżu- ten sam sos. Uwielbiam takie sosy, choć częściej robię z szynką niż rybą. x Ugotuj ziemniaki w mundurkach, ostudź i pokrój w plastry. Wszystko co masz wrzuć do sałatki.

Gość gość
super dziewczyny, bardzo wam dziekuje. cebulke mam czerwona to tez moge wykorzystac. a maka to pszenna nie ziemniaczana.

Gość gość
a same ziemniaki z tunczykiem jak zrobic?

Gość gość
Normalnie, mielisz surowe ziemniaki, wrzucasz tuńczyk do tego. Solisz, pieprzysz, dodajesz mąki, jajko, wyrabiasz ciasto jak na placki ziemniaczane, smażysz, jesz, stwierdzasz, że syf Ci wyszedł, wyrzucasz do kosza.

Gość gość
Jesli fasolka w puszce jest czerwona mozesz ja cała ugotowac w garnczku, zalewe odlej i jak troche zmieknie to ja zgn ieć, dodaj kilka łyzek cukru, tak na oko zeby nie było za słodkie ale akurat, mozesz ew dolac troche wody, dus az woda wyparyuje i zrobi sie pasta. Pycha, na słodko, moze byc do tego makaronu, jak za suche to mozesz smietany dodać, albo w ogóle molze byc do smarowania :)To jest pasta ANKO :)