Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta cholerna tarczyca

niedoczynnosc tarczycy w ciąży. Własnie odebrałam wyniki

Polecane posty

Witam jestem w 5 tygodniu ciąży. Na niedoczynnosc tarczcy lecze sie od roku. 3 miesiące temu miałam badane tsh i wynik był 1,6. Biore euthyrox 75. Moja endokrynologpowiedziałaze jak tylko dowiem sie o ciąży to zeby odrazu robic badania i przyjsc do niej bo pewnie trzeba bedzie zwiększyc dawki. Zrobiłam badania odrazu jak wyszedł pozytywny test. tsh 3,6 norma 0,2-4,2 ale podobno w ciąży nie powinna przekraczac 2,5 ft3 3,03 norma 2-4,40 ft4 1,62 norma 0,93-1,70 Byłam u ginekologa zanim były wyniki.Kazał mimo braku wyników zwiększyc dawke euthyroxu do100 i kupic witaminy z jodem dla kobiet w ciąży. Tak tez zrobiłam.Byłam u gina w poniedziałek a dzisiaj odebrałam te wyniki ( miały byc wczesniej). Bardzo sie martwie ze moze byc cos nie tak przez to tsh. Moja endo jest na urlopie.Obdzwoniłam wszytkie przychodnie i kliniki i umówiłam na wizyte najszybciej jak sie dało czyli na piatek. Bardzo sie wytraszyłam ze mi to tsh tak urosło.Boje sie o dziecko. Czy ja za bardzo panikuje?

moze ktos tez ma niedoczynnosc i cos wie na ten temat

moja droga tarczyca jest wazna!!!! nie bagatelizujesz i bardzo dobrze, ale nie panikuj, rzeczywiscie zwieksz dawke bo to pomoze nalenstwu ale do endo idz jak najszybciej sie da bo to on fachowo dobierze ci odpowiednia dawke leku. ja przez niedoczynnosc stracilam dwie ciaze, teraz jestem znow w ciazy, za tydzien mam termin, przez caly ten czas bylam pod opieka endokrynologa, startowalam z N75 a teraz mam n175 ale wszytsko jest ok, nie martw sie na zapas ale rob badania nie samego tsh ale przede wszystkim ft4 bo to ten wskaznik w ciazy jest wazny. :) glowa do gory!:)powodzenia

Juz zwiekszyłam ta dawke. Dzisiaj rano pierwszy razwziełam 100 zamiast 75.Tylko czy to wystarczy?! Do piątku czyli do wizyty jeszcze tylko 3 dni.Wczesniej nie dałam rady nic załatwic. Ja wiem ze tarczyca jest bardzo ważna dlatego tak bardzo sie boje. Ft4 mam w normie

Jak lekarz zobaczy ten wynik to pewnie jeszcze bardziej zwiekszy mi dawke. Ale tego niewiem a sama nie bede nic kombinowac.