Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rejestracja jako bezrobotna=utrata alimentow?

Polecane posty

Gość gość

witam. nie bede tutaj streszczala swojego zycia, ale mam 20 lat i ojciec placi mi alimenty. nie przepierdalam tych pieniedzy na glupoty, studiuje i za te kase oplacam sobie mieszkanie, jednak ojciec od okolo miesiaca bardzo meczy mnie, zebym zarejestrowala sie w urzedzie pracy jako bezrobotna, bo mozna robic jakies kursy, itp - w kazdym razie mowi, ze mi sie to przyda. ojcem on dla mnie jest tylko z nazwy, niestety. to bardzo przebiegla osoba i zastanawiam sie, o co moze mu chodzic. jakis haczyk musi byc. czy jak zglosze sie do tego urzedu jako bezrobotna to z miejsca trace alimenty? w necie znalazlem info, ze: "§ 1. Rodzice obowiązani są do świadczeń alimentacyjnych względem dziecka, które nie jest jeszcze w stanie utrzymać się samodzielnie, chyba że dochody z majątku dziecka wystarczają na pokrycie kosztów jego utrzymania i wychowania" hm?

Gość hermionaona
studiujesz dziennie czy zaocznie?

Gość Kubus Muchatek
studjujesz dziennie czy zaocznie? jak zaocznie to moze i tak sie wylgac z alimentow, a jak dziennie to nie ma potrzeby a nawet chyba mozliwosci rejestracji na bezrobociu