Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetakaaaaa1234

Co robię nie tak????

Polecane posty

Gość Anetakaaaaa1234

Od 4 tygodni jestem, ze tak powiem na diecie:) Rano zjadam płatki owsiane z dodatkiem słonecznika, dyni, ziaren siemiena lnianego i ostatnio dodaje świeże malinki. W pracy wypijam kawę... koło 12 jem jogurt naturalny dosypuję słonecznika i zurawiny suszonej... Po pracy pędze na 2 godziny na siłownię. wracam do domu..i do 19 staram się zjeśc lekką kolację... I zamiast zrzucac kg ja ciagle przybieram na wadze... był nawet taki moment że odpusciłam kolacje...i tak nic to nie dało...dalej każdego dnia na wadze jest więcej... O co chodzi????

Gość gość
Bedziesz przybierac bo za mało zjadasz. Organizm odkłada zapasy tłuszczu zamiast spalac już odłożony.

Gość gość
1) zbadaj hormony i insulinę, 2) codzienna siłownia przy tak dobranej diecie odpada, zrobisz sobie krzywdę intensywnie ćwicząc i jedząc tak marnie, 3) poczytaj o zdrowych dietach, a jeżeli chcesz ćwiczyć, to poczytaj o dietach dla sportowców, 4) to już taki drobiazg - pestki i suszone owoce to nie są produkty dobre na odchudzanie, na odchudzanie dobre są wszelkie warzywa, chude mięso, ryby, dobre tłuszcze itd. - poczytaj o zasadach zdrowego chudnięcia

Gość Anetakaaaaa1234
Hmmm... tylko, ze ja juz kiedyś próbowałam grzecznie dostosowac się do zasady 5 posiłków dziennie - oczywiście, zbilansowanych, zdrowych mało kalorycznych i co??? w przedciagu 2 tygodniu 5 kg na plusie... mam strasznie słaba przemiane materii... tylko że tak..jak ja rano zjem takie syte sniadanie - około 300 - 350 kcl w pracy wypije kawę, i szklanke soku owocowego - to głodna robię sie dopiero koło 12 prace kończe o 15...bezposrednio po pracy ide na siłownię.... jem kiedy jestem głodna.... ostatni posiłek przed 19....może za duzy ten pisiłek...chociaz staram się żeby to było coś zdrowego - np piers smażona bez tłuszczu z pomidorami

Gość Anetakaaaaa1234
Tak wiem z tymi pestkami...ale to pomaga na moja słabą przemiane materii odkąd jem takie sniadanie nie mam problemów...chodze do toalety nawet dwa razy dzienniewcześniej chodziłam co 2 dni Tylko że ja nie czuje się zmęczona...fajnie sie po tym wysiłku czuję..mam więcej energiii robie na małych obciążeniach...nie przemęczam sie bardzo... robię duzo aerobów...

Gość gość
na wszystko masz jakieś ale, więc powodzenia ;) i tak nie wierzę, że skorzystasz na wizycie tutaj p.s. jedząc dużo warzyw (=dużo błonnika) nie miałabyś problemów toaletowych, pestki nie są jedynym rozwiązaniem

Gość Anetakaaaa1234
Nie jakieś ale..tylko dzielę się swoimi spostrzeżeniami... a może powinnam zmierzyć stosunek mięśni do tkanki tłuszczowej?? Wczoraj usłyszałam od jednej babki, że ja się po prostu nie mam z czego odchudzać, że to co mi wydaje się tłuszczem to skóra (kiedyś ważyłam 120 kg - zrzuciłam połowę tego:)

Gość gość
przeciez zaraz po silowni powinnas cos zjesc, przed zreszta tez. a ty sie glodzisz, bez sensu. :D w dniu kiedy idziesz na silownie jedz wiecej tak by ostatecznie bilans wyniosl niemniej niz 1400kcal. Mozesz zjesc i 2tys. bo jak spalisz 600, to wlasnie jestes na 1400, czyli i tak mniej niz powinnas za pewne dostarczac.

Gość gość
heh, no jesli jadlas 5 posilkow przekraczajac w nich swoje zapotrzebowanie to tylas. mozna tyc jedzac za malo i za duzo.

Gość gość
Napisałam, że jadłam 5 niskokalorycznych posiłków - góra 1300 kcl Kurcze jem 3 godziny przed siłownią - około 250 - 300 kcl..czyli co przed samą siłownią jeszcze coś zjeść?? a zaraz po siłowni jem kolację..wracam tak koło 17, 17:30 i wtedy jem ostatni posiłek. A może ja za dużo ćwiczę? 4 razy w tygodniu siłownia + raz zumba:)

Gość Olcia Dubicka
Ty się głodzisz a głodówką nigdy nie schudniesz skutecznie bo organizm przechodzi w stan magazynowania i spalasz tylko mięśnie. A jeszcze do tego ćwicząc to już w ogóle tragedia i też nie widzę u Ciebie żadnego białka w jadłospisie a ono jest numerem jeden w diecie !!! Mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;) Zdecydowałam się po tym jak zobaczyłam że tabletki zostały przetestowane przez głównego inspektora sanitarnego i dopuszczone do obrotu w Polsce co potwierdza ich bezpieczeństwo a to jest najważniejsze i nie wszystkie podobne preparaty przeszły takie testy co stawia ich w złym świetle.