Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie badania w ciazy? i gdzie je wykonac

Polecane posty

Gość gość

Bylam u gin ale z tego wszystkiego czyt. stresu, podniecenia zapomnialam jakie badania mam zrobic przed kolejna wizyta, podejrzewam ze wszystkie ciezarne robia te same badania wiec nie bede dzwonic i pytac. Jestem w 8tygodniu. Jeszcze zadnych nie robilam, od czego mam zaczac? Gdzie je wykonac? Czy w swojej przychodni rodzinnej. Ktore musze na czczo? Pomozcie.

toxoplazmoza, cytomegalia, różyczka, tsh, ft4, USR, morfologia, glukoza, grupa krwi - takie dostałam na początek Badania tsh, ft4, morfologia i glukoza na pewno na czczo. Gratuluję ciąży :)

Gość gość
a gin nie zapisał Ci je na jakiejś karteczce albo na skierowaniu? zawsze wypiosują co i jak. No w każdym razie :tsh 3 generacji, toksoplazmoza igG, toksoplazmoza IgM, różyczka IgG, morfologia, grupa krwi, hiv, badanie ogólne moczu, glukoza, hbs antygen, anty hcv nie wiem czy chodzisz do lekarza na nfz ale jezlei tak to potrzebujesz skierowanie na badania żeby za nie nie płacic. Ja chodze prywatnie i dlatego za badania musiałam płacic chyba dokłądnie 268 zł

Gość gość
twój lekarz powinien dać Ci skierowania na te badania bez skierowań nic nie zdziałasz Jeśli nie dał Ci szukaj innego A tych badań wierz mi jest cała masa

Gość gość
apropos badań powinnaś zacząć od pierwszego usg ciąży - zobaczysz zarodek - usg dopochwowe powinnaś zrobić badanie na grupę krwi pobrać krew - z krwi otrzymasz szereg wyników różnych badań potem następne na hiv, etc ale tak jak mówię na wszystkie oprócz na grupę krwi musisz mieć skirowania

Gość gość
co to za dziwny lekarz nie dał ci żadnego skierowania? A skierowanie na USG? powinnaś pierwsze zrobić ok 11 tyg. żeby wykluczyć wady genetyczne.

Gość po co skierowanie
idziesz do laboratorium, prosisz o badania jakie chesz i płacisz. Z prywatnego gabinetu płacisz nawet jak masz skierowanie. Dziwne że lekarz nie zapisał ci jakie badania masz zrobić, na początku jest ich sporo!

Gość po co skierowanie
Ni usg chyba jej zrobił, jakby potwierdził ciążę?! Skierowanie na usg? No chyba ma je u siebie w gabinecie...gdzie wy do gina chodzicie?

Gość gość
usg ciązy wykluczające wady genetyczne należyzrobić między 11 a 13 tc w 5 miesiącu należy zrobić echo brzucha, również wykluczające wady genetyczne, u mojego dziecka echo brzucha wykryło wadę serca, i 3 miesiące po urodzeniu miał operację na serduszko

Gość echo brzucha????????????
Co to jest echo brzucha?

Gość gość
ja korzystałam z luxmedu i żaden lekarz nie wykonał usgw swoim gabinecie, dostawałam skierowania na to usg

Gość gość
przepraszam drobne przejęzyczenie ECHO PŁODU! ;)

Gość to poszukaj
gina, który zrobi ci badanie na fotelu, usg, ktg, pobierze krew na badania. Co to za dodatkowe latanie na usg

Gość gość
Skierowania nie dostalam bo bylam prywatnie ale jak mowicie ze to tyle kosztuje to chyba pojde jeszcze raz panstwowodo innego i niech mi wypisze te skierowania. Usg miala robione o moj gin ma je w swoim gabinecie.

Gość gość
dokładnie, w prywatnych przychodniach takich jak luxmed na usg dostajesz skierowanie od lekarza prowadzącego tak jak na inne badania.

Gość gość
ja tez chodze do gina prywatnie i za badania musiałam płacić ale skierowanie na te badania dostałam.