Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dostałem garnki 18/10 Kaiserkoch i wszystko się przypala

Polecane posty

Gość gość

chrzestna mi je kupiła na pokazie... i najwyraźniej kompletnie nie umiem w nich gotować. Próbowałem kalafior; zgodnie z instrukcją włożyłem mokry do zimnego garnka, postawiłem na płycie i oczywiście zjarał się na czarno. Próbowałem smażyć na patelni filet z ryby (na gorącej patelni) - oczywiście przyjarane na amen a i tak odchodzić od dna nie chciała. To jakaś ściema kurde jest z tymi garami 18/10 chyba. Please kobitki, nauczcie mnie ich używać jak należy :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goscia
bo gadanie, ze mozna smazyc, prawdziwie SMAZYC (a nie tam dusic itp) bez tluszczu nalezy wsadzic miedzy bajki. poza tym te wszystkie garnki z domokraznych pokazow sa tyle samo warte, co kazde inne garnki (byle byly ze stali, z grubym dnem). a tak smazymy na grubej stali: najpierw garnek/patelnie nalezy ROZGRZAC. potem tluszcz nieco podgrzac, i dopiero kladziemy nasze mieso, czy warzywa, coby sie nie zjaraly. na samym poczatku moze przywrzec, ale po kilku minutkach juz samo sie odczepi. nie zara sie na czarno jezeli nei przesadzimy z temperatura :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a co to za dno?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ok, ale jak z gotowaniem? W instrukcji jest napisane, żeby do zimnego garnka włożyć umyte, mokre warzywa, przykryć i gotować do mękkości. Miało się ugotować idealnie na parze - oczywiście przypaliło się na czarno aż miło i nie mogę tego cholernego dna teraz doszorować. Miał być kalafior na parze, a wyszła spalenizna i garnek nie do doszorowania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zalej garnek wodą i dodaj łyżkę proszku do prania i soli i pogotuj 20 min.powinno zejść.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie zgodzę się z tym, że jak z pokazu to nic nie warte.. też w prezencie dostałam garnki z pokazu - tylko Philipiaka i nic się w nich nie przypala, a nie używam grama tłuszczu, mycie też jest bezproblemowe. Może zapomniałeś o kalafiorze, dlatego się przypalił, być może za długo siedział xD? Nie wiem jak ci pomóc inaczej, bo nigdy (gotując na parze oczywiście) nie zdarzyło mi się nic przypalić, kilka razy kurczaka za długo trzymałam i wysuszył się za bardzo, ale warzywa zawsze mi idealne wychodzą ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
do garnka trzeba nalac wody wstawic sitko z warzywami i przykryc i gotowac a nie bezposrednio do garna temu sie przypalilo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie możliwe ,mam te garnki z 5 lat-i jak nowe nic sie nie przypala .Chyba ,że chcesz je spalić.Są ciężkie,ale można się przyzwyczaić. Na,, garnku ,,-zdjęcie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×