Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość B36

Naprawa "pocieniowanych" włosów

Polecane posty

Gość B36

Witajcie. Mój problem przedstawia się następująco: w połowie listopada byłem u fryzjera i obciąłem się bardzo krótko, praktycznie wszystko maszynką, zostawiona tylko króciutka grzywka, która została "pocieniowana", o ile można tak to nazwać. Po jakimś czasie stwierdziłem jednak, że wolę powrócić do długich włosów i zacząłem zapuszczać. No i wszystko sobie rośnie, tylko z tą grzywką coś jest nie tak. Wszystko sobie zarosło, włosy po bokach mają około 7cm i zakrywają już połowę ucha, no i żeby nie było ta grzywka też rośnie, ale to jest jakaś porażka, bo tych włosów prawie w ogóle tam nie ma, czyli rosną tak jak zostały obcięte, jakieś pojedyncze, przerzedzone, słabe włosy (powinno ich być co najmniej 3x więcej niż obecnie). Nigdy nie miałem problemów z wypadaniem włosów, zawsze były mocne i gęste, więc to na pewno od tego cięcia i się zastanawiam czy to jakoś samo się naprawi, bo szkoda by mi było tych prawie 8 miesięcy męki, aby zaczynać od nowa. Czy te włosy, które zostały zniszczone przez fryzjera zaczną w końcu rosnąć i będą gęstsze? Chciałbym mieć bujną czuprynę jak dawniej, a nie jakieś przerzedzone gówno jak stary dziad. Po prostu nie wiem czy jest sens dalej walczyć, bo wyglądam jak "czeski piłkarz": z tyłu i po bokach włosy są już odpowiednio długie, a z przodu cały czas żenada. Od miesiąca próbuję różnych wspomagaczy: tabletki biotebal, odżywka jantar, szampon novoxidyl, maska biovax A+E. Włosy teraz myję co 2-3 dzień tym szamponem i po osuszeniu ręcznikiem nakładam tę maskę, odżywki używam codziennie. Trochę się rozpisałem, ale w końcu tu chodzi o mój największy skarb-moje włosy, pomocy!

Gość gość
czytam i nie dowierzam.....to pisze facet co się porobiło z tymi chłopami ostatnio, totalnie zniewieściali grzywka powinna odrastać w tym samym tempie co reszta włosów zazwyczaj jeśli chce się zapuszczać pocieniowane włosy to najlepiej regularnie wyrównywać włosy, bo co z tego że zapuścisz tył i boki jak reszta czyli przód jest krótki ?

Gość gość
zresztą najlepiej gdybyś wkleił zdjęcie to wiadomo by było jak wyglądasz i o co ci chodzi niepotrzebnie nakupiłeś tyle chemii, po co ten novoxidyl, to jest na wypadanie włosów a nie przyspieszenie wzrostu włosów, nie używaj tego bo jak przestaniesz to zaczną ci wypadać co do maski biovax, wiele osób ją zachwala, mnie po niej masowo wypadają włosy więc nawet nie próbuję używać tego g zdrowa dieta ewentualnie ten suplement biotebal wystarczą

Gość B36
No zdjęcia na pewno Wam nie dam, bo i tak mi wstyd o tym pisać nawet anonimowo, w internecie. Po prostu w dłuższych włosach lepiej się czuję i zastanawiam się czy takie włosy da się jakoś naprawić, bo jak powszechnie wiadomo zapuszczanie włosów to straszna katorga, jeśli chodzi o ich wygląd i nie chciałbym startować od nowa. Generalnie ta wycieniowana grzywka normalnie rośnie, ale te włosy, które zostały tam wycięte wiele miesięcy temu chyba w ogóle nie rosną, bo tam nie ma czego wyrównywać, po prostu tych włosów nie ma. Te wszystkie kosmetyki i tabletki to mi babka w aptece wcisnęła, ja się na tym nie znam, nigdy wcześniej nawet nie używałem odżywki, nawet nie wiedziałem, że to się stosuje na suche włosy.

Gość gość
skoro na grzywce od kilku miesięcy włosy nie odrastają to nie jest to efekt cieniowania

Gość batyska
to trzeba cos z nimi zrobic... moze by tak w jakis olej zainwestowac. ja slyszalam ze olej dobry arganowy, i zdecydowlaam sie na kosmetyki z tym olejem, do tego takie naturalne. znalazlam je w internecie. mineral beauty system. jak znajde linka to podesle.

Gość gość
olej ? jeśli facet ma łojotok i łyse zakola to na pewno mu olej tylko pogorszy sprawę.... ile masz lat ? może to łysienie od hormonów ? w takim razie ten preparat do wcierania z apteki powinieneś wcierać codziennie wypróbuj może też ten szampon DX2 na wypadanie włosów problem z włosami może być jeśli ma się niedobory żelaza, cynku, witamin z grupy B, biotyny (to ten preparat który kupiłeś), za mało białka w diecie możesz też łykać suplement ze skrzypem i pokrzywą np. Skrzypowitę