Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anoreksja Ankieta

Anoreksja Ankieta

Polecane posty

Gość Anoreksja Ankieta

Witajcie, Mam na imię Justyna i jestem studentką pedagogiki resocjalizacyjnej na III roku. Zwracamy się do Was z gorącą prośbą o wypełnienie ankiety specjalnie stworzonej pod pracę licencjacką o temacie: „Relacje społeczne dziewcząt cierpiących na anoreksje”. Ankieta jest skierowana do osób w wieku od 18 do 25 roku życia (wyłącznie dla kobiet). Zaznaczam, że ankieta jest w pełni anonimowa i posłuży mi wyłącznie do badań. Wyniki uzyskane dzięki Waszemu zaangażowaniu pomogą mi w badaniach niezbędnych do pracy licencjackiej a poza tym przyczynią się do pogłębienia mojej wiedzy na temat sytuacji osób chorujących na anoreksję w szczególności dotyczącej wsparcia społecznego, które takie osoby mogą otrzymać . Zależy mi na zebraniu jak największej liczby danych. Każda wypełniona ankieta ma dla mnie ogromną wartość. Liczę na Waszą pomoc. Z góry dziękuje. http://www.survio.com/survey/d/T8E7Y7S3C8D9T7T7S

Gość gość
Analizy statystyczne do prac dyplomowych ONLINE Pełna obróbka danych ankietowych (wykresy, charakterystyki liczbowe, korelacje), analizy statystyczne wyników badań, weryfikacja hipotez, pomoc w statystycznym formułowaniu problemów badawczych. Pomoc odbywa się wyłącznie drogą elektroniczną, szybko, wygodnie, a co najważniejsze z gwarancją najwyższej jakości świadczonej usługi. Jestem magistrem matematyki stosowanej, od 8 lat zajmuję się wykonywaniem statystyk do prac, obróbką i analizą danych. Zapraszam gg 4593140 globmistrz@tlen.pl analizy-statystyczne.host77.pl

Gość gość
wiesz, zaczęłam to wypełniać i ta ankieta jest jakaś niedorobiona metodologicznie- odpowiedzi nie wyczerpują wszystkich możliwości. promotor ci tego nie powiedział? nie robiłaś pilota? poza tym zdecyduj się czy robisz ankietę dla 15stek czy dorosłych kobiet. pytania wyłącznie o szkołę/studia, tymczasem 20 paro latki już pracują i ich życie nie kręci się wokół szkoły- mniemam, że tam upatrujesz problemów z odżywianiem. mnóstwo pytań o rodziców i ich stosunek do diety. litości- kobiety w tym wieku nie mieszkają z rodzicami, a nawet jak mieszkają, to rodzice nie kontrolują tego co jesz.. i jak jesteś anorektyczką, to nie ogłaszasz, że jesteś na diecie, więc te pytania o reakcję rodziców/ przyjaciół na rozpoczęcie diety są nieprzemyślane. to jest coś co się ukrywa, nie informuje się nikogo o swoich idiotycznych zwyczajach żywieniowych, nie dzwonisz do starych, żeby im powiedzieć: "hej, w tym tygodniu jem tylko kawę i amfetaminę, a co u was?" przy znajomych jesz normalnie[co później odbijasz sobie głodówką] albo mówisz, że dopiero co się nażarłaś w macu. to jest bardzo łatwo ukryć i możesz chorować latami i prawie nikt o tym nie wie. a co to są czasopisma dla dziewcząt? znowu- dla kogo ta ankieta? 20latki nie czytają bravo girl. ja przeglądam vogue'a i in style'a. zmień to może na magazyny o modzie czy dla kobiet

Gość gość
Witaj, Przygotowana Ankieta jest stworzona pod 3 specjalnie opracowane problemy: 1) Jak funkcjonują we własnej rodzinie dziewczęta cierpiące na anoreksje. 2) Jaka jest sytuacja szkolna dziewcząt cierpiących na anoreksje? 3) W jaki sposób dbają o swój wygląd fizyczny dziewczęta cierpiące na anoreksje? więc jak widzisz pytania są ułożone poprawnie i zaakceptowane przez promotora.Nie jestem specjalistą w diagnozowaniu anoreksji, ale po przeczytaniu wielu książek na ten temat zauważyłam, że jadłowstręt psychiczny zaczyna się w okresie adolescencji i naprawdę dość duży wpływ ma na to właśnie rodzina i środowisko rówieśnicze. Pytania oczywiście mogłam ułożyć w inny sposób, ale ankieta jest skierowana do minimum 30 osób i jak sama widzisz nie mogłam jej przygotować indywidualnie dla każdej dziewczyny. Jeśli chodzi o kontakt z rodzicami to moje zdanie jest odmienne, uważam, że dość spora grupa dziewczyn w wieku 20 lat właśnie mieszka z rodzicami bo nie każdego stać na to by wynajmować mieszkanie np. w tym samym mieście po to tylko by się usamodzielnić bądź nie być ciągle kontrolowanym. Ponadto są rodziny w których rodzic to nie tylko ktoś kto stoi nad głowa i mów co masz robić, ale również przyjaciel... Kto jak nie rodzic czy przyjaciel jest przy nas najbliżej ?? Internauta?? może... ale uwierz mi on Ci nie pomoże w walce z chorobą ponieważ nikogo nie będzie obchodzić Twoje dobro tak jak rodziców czy przyjaciół. Pytań do ankiety nie mogłam stworzyć na tzw. "luzie" ponieważ muszę je umieścić w pracy, którą ktoś będzie oceniał również pod względem stylistycznych. Moja Droga, gazeta bravo girl jest dla nastolatek a ja takiego określenia nie użyłam nawet w jednym zdaniu mojej pracy. Wyobraź sobie, że ja mam 23 lata i również jestem dziewczyną a czytam np. newsweek, w którym to dość niedawno czytałam artykuł o jadłowstręcie psychicznym. Moja ankieta nie została stworzona po to by zagłębiać się w to czy powinnam użyć określenia dziewczyna a może kobieta tylko po to by opisać Relacje społeczne dziewcząt, cierpiących na anoreksje na podstawie badań własnych. Jeśli chcesz dodać coś do ankiety od siebie to napisz do mnie maila z własnymi przemyśleniami a ja z chęcią dodam to do swojej pracy.Przypominam to jest ankieta nie wywiad by pytania były otwarte a zresztą Ty byś chciała coś dodać a dwie inne osoby już nie koniecznie. Poniżej podaje maila jjustyna.1990@o2.pl Pozdrawiam Justyna