Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego praktycznie kazdy placz noworodka/niemowlaka tlumaczycie kolka?

Polecane posty

Gość gość

Zauwazylam od jakiegos czasu,ze jak ktos sie chce poradzic w temacie placzu dziecka to znajduje 1000 rad:"to na pewno kolka","to kolka tez tak mielismy". Kolka dobra na wszystko. Strasznie modna sie stala. A czasem przyczyna,nawet strasznego placzu jest inna.

Gość gość
kolka to płacz o tej samej porze dnia, musi trwać przynajmniej 3h przez 3 tygodnie z tego co pamiętam. Objawy bóle brzuszka, gazy, prężenie. Moje dziecko ma rok a ja już nie pamiętam. Moje dzieci miały nie kolkę a nietolerancje laktozy, trwało to ok. 1,5 miesiąca.

Gość o to kilka powodów
Dlaczego płacze? 1. bo mokro 2. bo pieluszka szorstka 3. bo się odparzyło 4. bo metka uwiera 5. bo guzik uwiera 6. bo szewek uwiera 7. bo swędzi 8. bo chce odbić 9. bo ulało 10. bo chce puścić bąka 11. bo nie może puścić bąka 12. bo właśnie puściło bąka, ratunku, coś mi strzeliło koło pupy! 13. bo gazy po brzuszku wędrują 14. bo chce zrobić kupę 15. bo zrobiło kupę 16. bo za dużo wrażeń 17. bo za mało wrażeń, nudno, nic się nie dzieje 18. bo za głośno 19. bo za cicho 20. bo nie zna tego głosu 21. bo usłyszało mamę 22. bo chce się przytulić 23. bo chce possać cyca 24. nie, nie tego cyca, tego drugiego 25. tego też nie! 26. bo chce słuchać bicia serca mamy 27. bo się obudziło i cyca nie było 28. bo niewygodnie 29. bo się obudziło i było samo, ratunku, zaraz zje mnie tygrys! 30. bo za mocny zapach 31. bo za jasno 32. bo za ciemno 33. bo zimno 34. bo gorąco 35. bo trzeba oddychać 36. bo się przestraszyło własnych rączek 37. bo jest zmęczone 38. bo chce spać 39. bo nie chce spać 40. bo ogólnie niewygodnie i źle 41. bo się za dużo najadło 42. bo coś boli 43. bo jest nieruchome 44. bo chce zmienić pozycję 45. bo chce ssać częściej 46. bo mleko ma inny smak 47. bo z butelki szło łatwiej 48. bo wolałoby być w macicy 49. bo samo nie wie właściwie 50. bo... ..i naprawdę nie dlatego, świeżo upieczona matko, że masz za chude mleko ;-)

Gość gość
dzieci płaczą bo ich układ nerwowy nie jest jeszcze dojrzały i każdy bodziec wytrąca je z równowagi dzieci się w*********e

Gość gość
11.07.13 [zgłoś do usunięcia] Ha ha, czadowe - z humorem zgodnie z psychika dziecka. Skąd to wzięlas?

Gość o to kilka powodów
a znalazłam na jakimś blogu, bo moje dziecię beczy często i gęsto i nie ma kolek :) charakterek tak zwany słodko pierdzący :)

Gość gość
takie wiecznie płaczące niemowlę nie wróży nic dobrego, często potem okazuje się że te dzieci są nadwrażliwe i generalnie mają słabą psychikę :-(

Gość gość
dokładnie ! oryczane dziecko wyrasta na niedorajdę życiową

Gość o to kilka powodów
to chyba dużo zależy od tego, jak rodzice się zajmą takim wrażliwym dzieckiem. Bo jak będą za niego wszystko robić, chuchać dmuchać i pod kloszem chować, a potem mu będą powtarzać że jest gamoń i nic nie potrafi, to faktycznie może wyrosnąć na niedorajdę życiową :)