Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Usunięcie hemoroidów metoda baronna

Polecane posty

Gość gość

Witam Dokładnie tydzień temu miałam usunięcię hemoroidów metodą barona. Zabieg przebiegł prawidłowo, dostałam leki przeciwbólowe bo kilka dni umierałam z bólu, ale potem w iare sie unormowało. Przed zabiegiem byłam u proktologa (który z resztą potem wykonywał zabieg - świetny specjalista). Zgłosiłam się do niego z bólem odbytu. Po zbadaniu doktor stwierdził, że to hemoroidy i ze dobrze byłoby je usunąć. Umówiłam się na zabieg w szpitalu, ustaliłam tez z lekarzem, że usunie naciągniętą anodermę, która wyglądała jak 2 małe wypadnięte hemoroidy - to pozostałość z hemoroidów z dzieciństwa. We wt. zgłosiłam sie do szpitala, w środe miałam zabieg. Tego dnia mój lekarz miał kilka operacji i na koniec ja....po zabiegu nie miałam mozliwości osobiście z nim porozmawiać gdzyż pojechał na inne zabiegi do innego szpitala. Kazał mi przyjśc na wizytę za 2 tyg. Ale do rzeczy..... Okazało się, że z dwóch wystających fałdów skórnych, jedna pozostała. liczyłam się z tym bo lekarz mi powiedział, że może być tak, ze nie wszystko da się usunąc za pierwszym razem. Jesli chodzi o hemoroidy wewnętrzne to udało się nałożyć gumki na wszystkie, czyli na 3. Tak jak wspominałam ból po kilku dniach się uspokoił, nawet załatwiam się bez problemu, a nawet jak nigdy 2 razy dziennie, ale pojawił się inny problem, tam gdzie wcześniej bolało pojawił się okropny świąd, czasami nie do wyrtrzymania. Tak samo anoderma która myslałam, że mam usuniętą dzisiaj zaczęła wychodzić z odbytu. Czy ktoś z Was miał podobne doświadczenia? Czy to normalne, że anoderma wychodzi znowu? Mozliwe, że też jest zagumkowana i wciągnięta do odbytu a teraz przy wypadaniu wychodzi? Bede wdzięczna za odpowiedź.

Gość gość25
może tam gdzie Cię bolało miałaś jakąś ranę i wdało się zakażenie noi w efekcie świąd? Jak Ci bardzo przeszkadza to idź do lekarza bo to on skończył studia i ma pewne wykształcenie i to on Ci tam zajrzy i odpowie lepiej Podrawiam

Gość gość
Wizytę mam dopiero jutro pod wieczór dlatego napisałam bo byłam ciekawa czy ktoś miał podobne doświadczenia.

Gość gość25
ja nie miałam ale mama i siostra kiedyś miały TE problemy. Także z ich opowiadań wiem że to nie specjalnie fajne

Gość gość
No ie jest to fajne, aczkolwiek liczyłam na cuda po zabiegu, a tusię okazuje, że meczę się bardziej...no ale może to poprostu tylko tak do czasu zagojenia się. Tak sobie też pomyslałam, ze może to zaczyna odpadać i stąd tak raz boli raz swędzi. Mam nadzieję, że dotrwam jakoś do jutra do tej wizyty

Gość gość25
nie wiem czy to najlepsze porównanie , ale jak byłam mała to "pokłóciłam"się z psem , miałam zszywaną twarz bo mi pazury powbijał . Na wizycie kontrolnej powiedziałam że mnie strasznie swędzi , a lekarz powiedział że jak swędzi tzn że się goi . Swędziało strasznie . Tak czy inaczej współczuje

Gość gość
Hahahaha fajne porównanie:P podoba mi się. Tez o tym pomyslałam, że skoro swedzi to znaczy, że poprostu się goi:)

Gość gość
To juz tez chyba moja głowa tak działa bo dzisiaj jak się sama uspokoiłam i przekonywałam, że to nic złego, to objawy mi przeszły

Gość twoner
3 gumki naraz? oO Wow, powinno zakladac sie po 1 w odstepie ok. 3 tygodni, ja tak mialem, bo lekarz mowil, ze czesciej nie mozna, a Ty mialas 3 za jednym zamachem? - to nic dziwnego, ze taki bol.

Gość gość
Każdy dziala wg innej szkoly, jeden zakłada 1 gumkę inny 3 ja sie spotkałam już z wieloma opiniami i metodami. Swojemu lekarzowi ufam bo to profesjonalista najlepszy na swiecie, wiec o to akurat się nie boje.

Gość twoner
Sama pisalas o okropnym bolu, poza tym gumki maja swoje dzialanie, 3 naraz to troche duzo, ja bylem u 2, kazdy mowil, ze odstep czasowy jest wymagany. Oczywiscie zycze Tobie, by wszystko sie odpowiednio, tam ;), ulozylo ;)

Gość gość
Ból straszny był po, ale po 3 dniach ustapił. To akurat mnie nie martwiło. Martwiło mnie wczorajsze swedzenie pieczenie:P ale dziś ustapilo, a jutro mam wizytę więc jestem spokojna:) Dzieki za dobre zyczenia:) Niech się spelnią. Najgorsze juz za mną, stawiłam czolo temu kompleksowi:) Teraz już z górki:)

Gość gość
witam. Chyba wiem czego Pani szuka, więc zapraszam na stronę: http://www.finesse.com.pl/ - na pewno znajdzie Pani tam to , czego szuka.

Gość gość
Yyyyy? Nie bardzo rozumiem?