Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

owulacja dopiero w 20 dniu cyklu dzień po okresie test negat.

Polecane posty

Gość gość

czy mogło być za wcześniej?? cykle 31 dni. Mam plamienie zamiast okresu i szczypią mnie sutki. Proszę o radę bo dziewczyny ja już świruję :-((((

Gość gość
troche za krótka masz fazę lutealną skoro już 10 dni po owulacji pojawia się u ciebie plamienie przedokresowe. faza lutealna powinna trwac około 14 dni, inaczej jajeczko nie może sie zagnieżdzić w endometrium. Skąd pewność ze miałas owulację dopieor w 20dc?

Gość gość
to przypuszczenia tak pokazały test owulacyjne. Czyli bez leczenia nie mam szans na ciążę??

Gość gość
jeśli tak Ci pokazał test owulacyjny i nie masz wątpliwości ze wtedy był pozytywny, to jest za wcześnie na test ciążowy z moczu bo minęło dopiero 10 dni. Teoretycznie przy prawidłowej długości fazy lutealnej powinnaś dostać okres za 4-5 dni. Tak więc poczekaj jeszcze te kilka dni. Nie wiem czy zawsze masz takie plamienia i ile przed właściwym okresem one trwają, ale takie kilkudniowe plamienia przed właściwym terminem okresu zwykle oznaczają jakieś problemy z ciałkiem źółtym i niewydolnością fazy lutealnej. Idź do lekarza powinnaś brać luteinę po owulacji

Gość gość
Ja miałam cykle 32 dniowe owulacja 19-20 dzień. W dniu spodziewanej miesiączki kreska dopiero widoczna po 5 minutach i tylko dla mnie tak blada była:-) z tego co wiem faza lutealna może trwać od 11 do 15-16 dni i jest ok.

Gość gość
dziekuję za odpowiedzi. Nie miałam nigdy plamień to pierwszy taki cykl ale naczytałam się jeszcze że to może być cysta na jajniku i mam juz dość :-((( czy ja chce za dużo?? poprostu pragnę zdrowej ciąży. Poprzednią poroniłam w 8 tyg...

Gość gość
w każdym razie trzymam kciuki zeby się udało w tym cyklu i były dwie kreski. Mozesz juz zrobić bhcg jeśli masz taką możliwość wtedy nie będziesz miała wątpliwości co do wyniku, po 10 dniach od owulacji badanie jest wiarygodne