Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MichasiowaN

Kobiety w ciąży - co robicie w domu ?

Polecane posty

Gość MichasiowaN

Witam Was, Jestem w 26 tygodniu ciazy. Z racji dolegliwosci ciazowych, pobytu w szpitalu jestem od miesiaca na zwolnieniu lekarskim. Chciałabym sie Was zapytac, jak wyglada Wasz dzien, taki standardowy ? O ktorej wstajecie, co jecie, jakie lekarstwa przyjmujecie, wychodzicie gdzies, opalacie sie, jakie macie dolegliwosci ciazowe obecnie ? Ja wstaje okolo godz. 9, robie sniadanie, jem przewaznie jakies kanapki z wedlina, pije od niedawna kawe inka z mlekiem (a od poczatku zajscia w ciaze mnie odrzucilo), jem duzo sezonowych owocow (np. truskawki, czeresnie, oprocz malin oczywiscie), czekam na borowki amerykanskie i sloneczniki :-) Ogolnie mam duzy apetyt ostatnio, hehe. Przytylam od poczatku ciazy na razie 8 kg. Ogladam troche TV (np. tvn 24, Kino Polska), czytam duzo ksiazek, Niestety malo sprzatam, mam ostatnio tak, ze mam klopoty z oddychaniem, ciezko mi sie oddycha i spi. Łykam obecnie Prenatal DHA i anybiotyk Hiconcil na zapalenie pecherza moczowego. Niestety.. :-( Raczej nigdzie nie wychodze, jest za bardzo goraco, siedze w domku. A jak jest u Was ? Dajcie znac :-)

Gość gość
czemu oprocz malin?

Gość gość
a co z malinami jest nie tak, ja się nimi objadam codziennie, jestem w 30 tyg.

Gość gość
ja czuję się dobrze, robię wszystko w domu, gotuję, sprzątam, no może okien nie myję. mam jeszcze córkę 2 letnią więc na nudę nie narzekam. aha... maliny też jem. chyba ci się pomieszało z liśćmi maliny które mogą przyspieszyć poród.

Gość gosieka
znalezione w necie. Witam, należy rozdzielić sok z owoców malin (i same owoce świeże czy suszone) od herbat malinowych (zawierających liście maliny/poziomki) od "soku malinowego": Liście maliny/poziomki rzeczywiście nie są wskazane w ciąży do 32 tygodnia, uważa się że mają działanie przyspieszające poród. Owoce są jak najbardziej wskazane w każdej postaci.

Gość gość
Ja od pewnego czasu podobnie do Ciebie. Jestem w 35 tc, ale mam skurcze i skracami się szyjka. Więc muszę się oszczędzać,dużo leżeć. Tak do ok. 30 tc robiłam sporo, a teraz w domu tylko ogarnę(bez odkurzania) i czasem obiad ugotuję,albo poprasuję trochę... Wstaję różnie,ale zdarza się że nawet i o 10,jak w nocy nie śpię. W ciągu dnia komp,tv,książka i tak leci.

Gość gość
No sorry ale autorka siedzi tylko przed tv i się obżera, a 8 kg do tego tygodnia to chyba sporo. Proponuje spacery, jogę , basen itp. taki delikatny sport w ciąży nie zaszkodzi

Gość gość
Przytylam od poczatku ciazy na razie 8 kg. Też mi się to rzuciło w oczy na razie 8kg ,chyba aż 8 kg do tych tygodni ,to aż .