Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedowierzajaca...

Dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy, 19 tydzien. jak to mozliwe?

Polecane posty

Gość niedowierzajaca...

Poszlam na standardowa wizyte, cytologia i te sprawy, a lekarz zrobil wielkie oczy i mowi, ze za 4 miesiace widzimy sie na porodowce...jestem w szoku...nie bralam tego pod uwage, mialam plamienia ktore bralam za okres. nie wiem czy sie smiac czy plakac...dzwonilam do faceta, mysli ze zartuje;) Czy jest tu ktos kto tez pozno dowiedzial sie o ciazy? jakie mialyscie odczucia? aaaa, bedziemy miec coreczke;)

Gość gość
gruba jestes?

Gość gość
moja kolezanka jest nieco przy kosci i miała założona spirale Mirene, o ciazy dowiedziała sie w 22 tygodniu

Gość niedowierzajaca...
a co to ma do rzeczy? nie, jestem szczupla

Gość gość
nie czułaś że grubniesz? u mnie 19 tc nie dało się ukryć... nie wspominając, że czułam ruchy dziecka i miałam inne objawy

Gość gość
Coś kręcisz moja droga a wiesz czemu?? Bo do porodu masz 5 mies.ponad.Naucz się liczyć a potem spróbuj siać panikę na forum.

Gość gość
jaaa, ale jaja;) moja siostra dowiedziala sie w 15 tyg, tak jak ty zero objawow. ile sie naryczala, a rodzina nie chciala wierzyc ze wczesniej nic nie wiedziala

Gość klaudia_______________________
hahhahaa jak sie wj****a

Gość gość
wg niektorych kalkulatorow 19 tc to 5 miesiac wiec skoro ciaza trwa 9, to lekarz ogl jej powiedziec ze jeszcze zostalo 4

Gość gość
4 by zostało jakby weszła w miesiąc 6 a ona ledwo ''zaczęła'' piąty.

Witam dziewczyny ;) sorry,że nie piszę w temacie,ale byłam dzisiaj u ginekologa i dostałam receptę na Midiana. Wcześniej brałam Cilest. Mam do Was pytanie,ponieważ zostało mi chyba 5 tabletek Cilestu i muszę zrobić 7-dniową przerwę i później mam zacząć brać Midiana po tych 7 dniach ? Trochę się boję tych tabletek,bo naczytałam się na forum różnych opinii,ale jak sama nie spróbuję,to się nie dowiem ; ) o Cileście były podobne opinie,jednak działał na mnie dobrze,jedynie pod koniec opakowania miałam bóle jajników. Może któraś z Was może mi pomóc? ; /

Gość gość
ale takie ciążowe plamienie chyba rózni się od normalnego okresu...

Gość gość
Ktoś chciał zrobić prowo ale mu nie poszło...Szybko się zmyła ''mamuśka'' . nie ma to jak robić prowo nie znając podstaw ciąży...porażka

Gość gość
Moze temat to i prowo,ale u mnie w szkole rodzenia przyjmuja po 23 tyg i sa bardzo chude dziewczyny ktore w tym czasie sa wrecz plaskie. Nie kazdy tyje na poczatku,dopiero potem raptem brzuch wyskakuje.u mojej mamy pilka wyskoczyla w 7 miesiacu. Moja tesciowa niby dowiadywala sie w tych okolicach o ciazy,bo wczesniej plamila i brala to za okres. Ale.ja jej juz w.nic nie wierze wiec ile w tym prawdy to tylko ona wie :P

Gość gość
Gratulacje :)))))))))))

Gość gość
są takie sytuacje niestety... mój ginekolog opowiadał mi taką historię ze swojej praktyki lekarskiej...przyszła do niego pacjentka na wizytę kontrolną i okazało się, że jest w 26 tygodniu ciąży!!! była przy kości, więc uznała, ze znów jej się przytyło...a ruchy dziecka?no "coś tam jej jeździło"w jelitach :O no i miała co miesiąc plamienia,więc myślała że to okres....

Gość gość
natka96 tak bierz po 7dniowej przerwie. ja też biorę midiane i jestem zadowolona. zobaczysz jak się Ty będziesz po niej czuła.

Gość młoda_mama_wrzesień
eee, co Wy dziewczyny opowiadacie najlepszego :) Ciąża to indywidualna sprawa, którą każda kobieta przezywa na swój sposób. 19 tydzień ciąży to prawie 5 miesiąc - w tym okresie, jedna kobieta ma już bardzo widoczny brzuszek, a druga ma lekko wydęty- taki jakby sobie dobrze pojadła. Objawy? no przecież są różne o czym tez wie każda kobieta w ciąży. Jedna ma - druga nie ma. Termin porodu ? Każdy też wie, że planowy termin porodu liczymy o 37 do 40 tygodnia ciąży - kiedy to dokładnie nastąpi nie wie nikt :) Oszacować może to mniej więcej USG- które jednej kobiecie wyjdzie na 37 tydzień, a drugiej nawet na 41 tydzień i obie mają wszystko w porządku. spowodowane to jest różną długością cyklu owulacyjnego (pamiętajmy, że jedna kobieta ma cykl co 28 dni, a druga co 34 dni - to także wpływa na termin porodu). Czy to jest prowo, czy też nie - nie ma to znaczenia, gdyż przeraża mnie obecny stan wiedzy, niektórych tutaj wszystko wiedzących i jakże pewnych się przy tym Pań. Gratuluję. x PS. jeżeli to jednak prawda, to współczuję tylko becikowego, które się już należeć nie będzie. Zgodnie z ustawą ciąża musi być odnotowana przed 10 tygodniem ciąży.

Gość gość
ja teraz jestem w 19 tyg i juz widac brzuszek a dowiedzialam sie w 2 miesiaca i myslalam ze to ja pozno o ciazy sie dowiedzialam .

Gość gość
zarzywaj witaminy, najwazniejsze ze z dzidzia ok

Gość gość
ja nie jestem w ciązy napewno a ostatnio parę razy poczułam w brzuchu identyczne uczucie jak kiedy w ciązy czułam pierwsze ruchy dziecka :) az sie zaczełam zastanawiać - takie to było podobne wrazenie :) Dlatego wierzę że jak ktos sie nie spodziewa ze jest w ciązy to moze tych pierwszych ruchów nie zauważyć.

Gość gość
a ja autorce wierze. moja sasiadka tez miala nieregularny okres, jakies tam krwawienia i jak poszla na kontrolne baanie to sie okazalo, ze to juz 21tydzien!!!! szok przezyla nie maly heheh :D

Gość gość
U mnie ciąża stała się widoczna dopiero po 5 miesiącu. A plamiłam przez pierwsze 3.

Gość gość
ja jestem w kolejnej ciąży i jestem obecnie w 18tc i brzuszek mam maluteńki,a jestem zczupła

Gość gość
ja wierzę jak najbardziej, moja kumpela była w 16 tygodniu, jak lekarz jej dawał zatrzyki na wywołanie miesiączki... :O pacan jeden, dobrze, że dziecku nie zaszkodziło, to było jeszcze w czasach przed usg, ale żeby gin takiej dużej ciąży nie widział przy badaniu??

Gość gość
Ja się dowiedziałam na początku 4 miesiąca, też podczas zwykłej kontrolnej wizyty. Byłam w takim szoku, że wyzwalam lekarza i opuściłam gabinet trzaskajac drzwiami :) wróciłam i przeprosiłam, ale i tak było mi głupio. Nie miałam żadnych objawów, nawet nie przytyłam tylko trochę schudłam. Rodziłam w kwietniu, a w styczniu chodziłam w obcislych bluzkach i brzucha zero :) nikt mi nie wierzył, że w ciąży jestem :) dopiero tak na początku lutego brzuch zaczął mi się zaokrąglac, a pod koniec ciąży wyglądalam jak wieloryb :)

Gość cztery z plusem
Jak urodzilam najstarszą córkę i wylądowala na oddziale noworodkowym to poznalam tam panią ktoej synek urodzil się w 26 tc i lezal od 5 miesiecy na oddziale. Kobietka dowiedziala się o ciazy w dniu porodu. Byla grubo po 40 miala już 2 doroslych dzieci i byla po operacji ginekologicznej. Myślala ze przechodzi menopauze i dlatego nie ma krwawienia miesiaczkowego. Ale zaczął ją mocno brzuch boleć a ze miala wczesniej spore problemy ginekologiczne to pojechała na izbę przyjęć no i na IP powiedzieli ze rodzi. Zamiast menopauzy pojawil się Kubuś :) Szkoda ze tak wcześnie, ale już powoli wtedy wychodzil na prostą :) Teraz ma 7 lat, ciekawe co u niego :)

Gość Zuza3021
ja się dowiedziałam że jestem w 16 tyg.ciązy nie przytyłam ani kilograma, zero mdłości plamienia miałam ale wcześniej brałam tabl.regulujące okres więc myślałam że jest w porządku.Miałam wtedy 20 lat więc szok ryk i zgrzytanie zębami, teraz mam 30 i jestem szczęśliwą mamą obecnie już dwójki dzieci.

Gość PrzyszłaMamaNelki
Mi brzuszek pojawił się w 7 miesiącu. Równo w 20 tygodniu zobaczyłam i poczułam ruchy. Dowiedziałam się również późno, gdyż przez 3 miesiące plamiłam i też brałam to za okres. Najważniejsze że z malenstwem jest wszystko dobrze. !