Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nauczyłam dziecko... pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Mój syn kilka razy płakał na spacerze-powód pełny pampers, więc brałam na ręce, bo często do domu było niedaleko, a na dworze za zimno by go przewinąć. I od jakiegoś czasu woła na ręce, np ja prowadzę wózek, patrzy na mnie rączki do przodu i płacz, ja się chowam idąc koło wózka, mój mąż prowadzi a syn popłakuje, ale szuka mnie... No i biorę go w nosidło i tak wracamy do domu... Jak go oduczyć? Od razu mówię, że przetrzymanie nie wchodzi w grę, zabawianie się nie udaje

Gość gość
ojjj skad ja to znam ;) tez chetnie poczytam jakies rady na ten temat

Gość gość
nie reagować i nie zwracać uwagi

Gość psycholog matka
jeśli chcesz oduczyc dziecko jakiegoś zachowania, nie ulegaj gdy płacze. Próbuj wszelkich sposobów odwrócenia uwagi. Wiem, to straszne, dziecko sie drze, ludzie patrzą a Ty cała w nerwach. Pamiętaj, dziecku nie dzieje sie krzywda, ono manifestuje swoją wole... Jak dotrzesz do domu weź na ręce i uspokoj...

Gość gość
z ludźmi nie mam problemu, ale jestem taka jaka jestem i tego nie zmienie, on zakwili a ja już przy nim jestem, ale ja go prawie straciłam, nie mogłam wziąć na ręce przez kilka dni :( może dlatego? Nie umiem wytrzymać jak płacze, nie jestem cała w nerwach bo wiem, że wystarczy wziąć na ręce, dlatego się nie stresuje, do wzroku ludzi się przyzwyczaiłam, gdy Małego miałam w nosidle ;) każdy się gapi, jak mnie widzi z dzieckiem w nosidle, nie wiem dlaczego. Po prostu chciałabym żeby nie płakał

Gość psycholog matka
Kochana, teraz płacze, za rok będzie histeryzowal, bił i tupał nogami. Miłość, miłość i jeszcze raz miłość... ale mądra... Rozumiem Twoja troskę i obawę o dziecko... ale zasady, ograniczenia i narzucone reguły są dziecku potrzebne, dają poczucie bezpieczeństwa, pozwalają rozwijać sie dziecku prawidłowo... Ono nauczy sie wkońcu, ze płaczem niczego nie wymusi. Cierpliwości i dużo siły....