Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagubiona w buszu

Mirena tak czy nie Rozgrzeszenie

Polecane posty

Gość gość
Czy ktoś Ci broni postępować tak jak postępujesz? :o Mam wrażenie, że w ogóle nie rozumiesz o czym jest dyskusja.

Gość kosciol katolicki
odpisalam autorce dlaczego, prawdopodobnie, rozgrzeszenia nie dostanie. ale tez rozumiem jej pragnienie bycia w porzadku wobec wlasnego sumienia, skoro obowiazek urodzenia dzieci spelnila, zyje z mezem, a nie chce (nie moze) miec wiecej dzieci. jej postawa jest w konflikcie z nauka Kosciola. choc wielu liberalnych ksiezy nie ma dzis juz problemu z udzieleniem rozgrzeszenia takim osobom. Podobnie jak rozwodnikom. Choc wiadomo, ze rozwodnik po wyspowiadaniu sie ze wspolzycia z nowym partnerem, wkrotce znow z nim wspolzyc bedzie... Nie rozumiem dlaczego tak napadasz na nas za wypowiadanie wlasnego zdania?

Gość Zagubiona w buszu
Ale ten gość jest nadgorliwy. Ja nie chcę aby ktoś mnie umoralniał tylko zadałam proste pytanie i na szczęści chociaż jedna osoba przedstawiła konkretny punkt widzenia bez skakania jesteś taka czy sraka. Gówno cię obchodzi jaka jestem, my jesteśmy mamy partnerów więc chcemy bezpiecznego sexu, jak nie masz z kim sie d*pkać to nie umoralniaj reszty społeczeństwa, nie można porównywać życia, które prowadzili ludzie tysiąc lat wcześniej do dzisiejszych czasów, i kościół też staje się coraz bardziej tolerancyjny bo cóż idzie z duchem czasu może zbyt wolno ale jednak.

Gość Zagubiona w buszu
Czy ktoś jeszcze się wypowie?

Gość Zagubiona w buszu
Hmm dziwne milczenie w tym temacie. Czy spowiedź a Mirena to temat tabu?

Gość Zagubiona w buszu
Ok, Może wrócę później?

Gość gość
Albo bezpieczna c**ka,albo spowiedz.Innego wyjścia nie ma.

Gość kosciol katolicki
mysle, ze osoba, ktora z nami dyskutowala nie miala zlych zamiarow. zapewne sama zyje wg zasad katolicyzmu (wiec albo jeszcze nie wspolzyje, albo w malzenstwie stosuje jedynie naturalne metody) i bardzo chciala nam wytlumaczyc dlaczego ze spirala nie ma co liczyc na rozgrzeszenie ;) w sumie ma racje, ale niepotrzebnie uzywa mentorskiego tonu ... wiekszosc polskich katolikow jest na bakier z przykazaniem zasad wspolzycia malzenskiego, a w kazdym razie z ich obecna wykladnia. temat trudny, zlozony i nie wiem, czy odpowiedni na tego rodzaju (rozrywkowe) forum..? :)

Gość Ale jazda111
Ciekawy temat nigdy nie brałam pod uwagę że może być problem z rozgrzeszeniem przy wkładce

Gość gość
Może na tym forum zabiorą głos kobiety innej wiary niż rzymskokatolicka posiadające wkładkę lub stosujące antykoncepcję.Jak u nich to wyglada.

Gość gość
Nie jestem katoliczka, współżyje od ponad 8 lat, mam tylko ślub cywilny, stosuje antykoncepcję hormonalna od trzech lat. Nigdy nie stosowałam NMPR. 🖐️

Gość gość
ja nie moge brac hormonow i teraz uzywamy prezerwatyw ale sa straszni klopotliwe ciekawe jak z tym jest faktycznie

Gość gość
Co to za stosunek w gumce , tak jak pocałunek w lusterku.

Gość gość
Sex z zabezpieczeniem w religi rzymskkatoliskiej nie istnieje.Stosunek wystepuje tylko na poczęcie dziecka.I dlatego trzeba się z tym pogodzic.Wszelkie inne stosunki to k******o..Przedstawicielki innych wyznań się nie wypowiedziały jak jest u nich.Lato,wakacje sprzyjają rozwiązlości.

Gość gość
Nie gadaj bzdur. Poczytaj trochę zanim coś napiszesz.

Gość gość
Jest to prawda .My kobiety nie rozrózniamy stosunku od zwykłego p********ia.

Gość gość
ale sredniowiecze-trza kierowac sie tylko swoja wygoda korzyscia a nie byc posłuszna tzw autorytetom na wlasna szkode

Gość gość
Jezeli by wiecej uzywało spiral krązków,pigułek reakcja koscioła byłaby inna.Tak jak we Francji gdzie kobiety zawsze coś w sobie mają anie stosują stosunku przerywanego.

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxx
Jak można żyć bez sexu w małżeństwie, kobieta musi dbać o faceta tak żeby nie szukał innej, Jak ja mu dobrze nie zrobię to za mnie zrobi to inna i już po rozgrzeszeniu po rozwodzie i gzrech gotowy A ja lubię czerpać przyjemność z miłości i nie uważam za pier..... sexu z mężem z ktorym zyje 12 lat i co nie szuka innej zawsze wraca jak najszybciej do domu

Gość gość
Wiadomo dziura cementuje małzenstwo Bez niej był by inny grzech.

Gość gość
Pytanie do konfejonału!

Gość gość
Ciekawy temat. Ja swego czasu też dużo myślałam na ten temat. Otóż byłam wychowana w wierze katolickiej, ale przestałam chodzić do kościoła, ale zaznaczam że nie odrzucam kościoła. Natomiast osobiście bardzo szanuję życie od momentu poczęcia. Mam już 2 dzieci i nie mogę i nie chcę już mieć wiecej. Zdecydowałam się na wkładkę domaciczną i jednocześnie mąż używa prezerwatywy. Z następujących powodów: panicznie boję się ponownie zajść w ciążę (obsesja) gdybym nie założyła wkładki byłabym tak zablokowana że nie mogłabym już wogóle współżyć. Drugi argument: Nawet jeśli się okaże że wkładka ma działanie wczesnoporonne, to prezerwatywa zminimalizuje to do minimum. Ktoś powie, że jestem wariatką. Wiem, że kościół tego nie akceptuje ale intuicyjnie czuję ze nie robię nic złego, ze szanuję życie.

Gość gość
A tutaaj możecie zobaczyć jaka jest skuteczność różych metod http://www.antykoncepcja.com.pl/skutecznosc.htm Jeżeli zgadzasz się być w dziesiątce kobiet na sto które zajdą w ciązę stosują antykoncepcję dozwoloną przez kościół to twój wybór, ja wybieram większą skuteczność.

Gość gość
Wybór jest albo wiara albo antykoncepcja.Obojetna jaka będzie.Jak to jest w U.K

Gość gość
To nie są czasy aby mieć dużo dzieci, ja też mam dwoje i nie wiem czy kiedykolwiek się zdecyduje na wiecej

Gość gość
Jak wpadniesz to co powiesz.Nie ma zabezpieczeń 100%.

Gość gość
kurcze trudny temat

Gość gość
Kobiety mieszkające w U.K stosujące antykoncepcję jak to jest w kosciele anglikańskim.Jak wy to macie.