Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przecież wy w W.Brytani biede klepiecie na niskich stanowiskach(fizycznych).

Polecane posty

Gość gość

A piszecie,że jeźdźicie raz w roku na wakacje,że was stać na ubrania, na jedzenie,nie żyjecie od pierwszego do pierwszego,że wszystko macie,i wynajmujecie duże mieszkanie czy dom. Umowę,ubezpieczenie. Ciekawe jakim sposobem? W pracach fizycznych nie wiele można wyciągnąć. Para na fabryce to dajmy max 2200f maksymalnie. Sprzatanie to też najniższa,kelnerka tak samo. Pracownik budowlany może potem coś więcej. W Polsce ludzie ledwo żyją z takich prac,a wy na wyspach niby tak? I jeszcze niektórzy dają radę bez znajomości angielskiego! Jakim sposobem? Moja znajoma w Polsce pracuje w markecie i ledwo 1200zł ma. Jej mąż budowlanka bez umowy na czarno i ma 2000-2500zł i ledwo żyją,bo brakuje na opłaty. Czasami pożyczać musza. A wy od tak dajecie radę w UK czy w innym kraju :) Jak?

Gość gość
no bo trzeba byc debilem zeby porownywac £2200 do 2200 zlotych

Gość gość
Tu nie porównuje,tylko taka prwda jak można utrzymać się za np 2200f.... Żyjecie na kupie na jednym pokoju.

Gość gość
jasne jasne bo ty wiesz jak sie zyje :D zalosne

Gość gość
no chlopie wez licz tak niech on zarobi na tej budowie 2 tys funtow plus ona 1,200 funtow to masz ponad 3 tysiace ale nie zlotych :P i zyja normalnie

Gość gość
Ja tam mam dobra prace biurowa i zarabiam o wiele wiecej niz minium krajowe, jezyk znam swietnie, jestem dobrze wyksztalcona, mieszkam w ladnej dzielnicy i wynajmuje ladne mieszkanie, mam bardzo fajne tutaj zycie wiec nie wiem o czym piszesz. Znam duzo Polakow, ktorzy maja rownie dobre warunki zyciowe. Nie wiem czemu za kazda cene tak jezdzicie po emigrantach, pelno tutaj tematow zawistnych ludzi, ktorzy tylko widza w zyciu same negatywy.

Gość gość
Piszę o zarobkach niskich a nie biurowych.

Gość gość
2200f i zróbcie za to: -wynajęcie domku -jedzenie(zakupy) -opłaty(już bez auta,bo nie kazdy je ma) -ubiór raz na jakiś czas -jakieś rozrywki:zoo,czy choćby wyskoczenie na mcdonalda -coś odłożyć,bądź wyjechac na wakacje I JAKIM CUDEM?

Gość gość
Tutaj za 1500 mozna zyc light-owo...

Gość gość
2200f i zróbcie za to: -wynajęcie domku -jedzenie(zakupy) -opłaty(już bez auta,bo nie kazdy je ma) -ubiór raz na jakiś czas -jakieś rozrywki:zoo,czy choćby wyskoczenie na mcdonalda -coś odłożyć,bądź wyjechac na wakacje Wyskoczenie do McDonalda :D haha już widzę te twoje "wakacje", "rozrywki" i "ubiór". Zamilcz :D wstydu sobie oszczędź :D Można :) a jakim cudem to nie twój zafajdany interes. Widać, ze nigdy nie byłeś w UK.

Gość gość
sami niektórzy pisali,że jak już ma się wyjeżdżać do prac fizycznych to niech sie lepiej siedzi w Polsce,bo wielkiej różnicy to nie robi finansowej,więc biedujecie jak nic ;) Wytłumacz mi jak można: 2200f i zróbcie za to: -wynajęcie domku -jedzenie(zakupy) -opłaty(już bez auta,bo nie kazdy je ma) -ubiór raz na jakiś czas -jakieś rozrywki:zoo,czy choćby wyskoczenie na mcdonalda -coś odłożyć,bądź wyjechac na wakacje Wyskoczenie do McDonalda gówno macie

Gość gość
no tak wiesz lepiej :D poprawiaj sobie humor dalej a my bukujemy wakacje

Gość gość
sami niektórzy pisali,że jak już ma się wyjeżdżać do prac fizycznych to niech sie lepiej siedzi w Polsce,bo wielkiej różnicy to nie robi finansowej,więc biedujecie jak nic Wytłumacz mi jak można: 2200f i zróbcie za to: -wynajęcie domku -jedzenie(zakupy) -opłaty(już bez auta,bo nie kazdy je ma) -ubiór raz na jakiś czas -jakieś rozrywki:zoo,czy choćby wyskoczenie na mcdonalda -coś odłożyć,bądź wyjechac na wakacje Wyskoczenie do McDonalda gówno macie Buhahaha Można. A ty pewnie bogaty prawik z kafe? ;) wiecej od ciebie mamy. :) i nie piszemy głupot.

Gość gość
Nie pisz tak, na wakacjach to on w życiu nie był ;) nie róbmy mu przykrości.

Gość gość
a ktorey fabryczny zarabia 2200 funtow miesiecznie???? Chyba wam sie marzy :) Najnizsza placa to jakies 6.6 funta, od tego jest podatek, wiec ile godzin trzeba by pracowac zeby tyle miesiecznie wyciagnac??? Ja mam 13 na godzine i pracujac normalne 37.5 godziny 2000 tys na reke nie dostaje.

Gość gość
Pewnie dowiedział sie, ze ludzie zagranicą lepiej sobie radzą od niego "na stanowisku" w Polsce.

Gość gość
Nie dostają tyle mówisz?

Gość gość
ci z najnizsza maja pewnie zasilki. Ale i tak mozna zyc lepiej niz w Polsce. o wiele

Gość gość
K***a ciołku napisane para 2200f w fabryce,a nie jedna osoba! Czyli jedna osoba ok 1200f. Mniejsza to czy 2000 czy 2200

Gość gość
Większej rózncy nie ma z********ac tutaj w pracach fizycznych czy tam. Zarobki i życie takie same.

Gość to ja autor
No jaka jest niby różnica? To już lepiej stać na taśmie u siebie w kraju,czy sprzątać,po co pchać się do cudzego? I JAK ponawiam pytanie: 2200f i zróbcie za to: -wynajęcie domku -jedzenie(zakupy) -opłaty(już bez auta,bo nie kazdy je ma) -ubiór raz na jakiś czas -jakieś rozrywki:zoo,czy choćby wyskoczenie na mcdonalda -coś odłożyć,bądź wyjechac na wakacje Wyskoczenie do McDonalda

Gość gość
Normalnie. Pojedz sobie do Wlk. Brytanii i sobie sprawdź. 2000 funtów i 2000 złotych to nie te same pieniądze debilu. Poza Londynem łatwo, w Londynie już nie, ale można.

Gość gość
Normalnie. Pojedz sobie do Wlk. Brytanii i sobie sprawdź. 2000 funtów i 2000 złotych to nie te same pieniądze debilu. Poza Londynem łatwo, w Londynie już nie, ale można.

Gość gość
Chodzisz do McDonalda? Chłopak z klasą i forsą ;) a lepiej mają od ciebie, tak sobie hujowo radzisz.

Gość gość
Moze jeszcze jakis specjalista spawacz tyle zarobi. Akurat nie znam takich ludzi, wiec potwierdzic nie moge, ale mam kolezanke w fabryce i placa minimalna, wiec nie ma szansy tych 2200 wyciagnac. No chyba ze siedzi sie w pracy 7 dni w tygodniu po 15 godzin. Jak przyjechalam tutaj to pracowalam w nursing homie za najnizsza. Nocki byly troche lepiej platne i przy 60 godzinach tygodniowo (5 dni po 12 godzin), o 2000 moglam sobie pomarzyc. Takie zycie, to tylko praca i faktycznie jak ci sie uda wyjechac na urlop, to jest wielkie halo.

Gość to ja autor
K***a co za debile. 2200 f NIE JEDNA PENSJA , ALE 2200f DWIE PENSJE. CZYLI 1 OSOBA ZARABIA POWIEDZMY 1200F!!!!!!!! No jak wy k***a sobie tam radzicie,jak czytać nie potraficie :O

Gość to ja autor
Jak wy k***a tak liczyć potraficie to może i wam wystarczy tej wypłaty na konserwy :P I JAK ponawiam pytanie: 2200f i zróbcie za to: -wynajęcie domku -jedzenie(zakupy) -opłaty(już bez auta,bo nie kazdy je ma) -ubiór raz na jakiś czas -jakieś rozrywki:zoo,czy choćby wyskoczenie na mcdonalda -coś odłożyć,bądź wyjechac na wakacje Wyskoczenie do McDonalda ?

Gość gość
2000 dla pary poza Londynem i poludniowo-wschodnia anglia to moze jeszcze ujsc, ale na poludnie i londyn to jest na ledwo-przezycie. My placimy 1000 za 2bed domek na poludniu. Do tego tax, oplaty, telefony i miesiecznie idzie jakies 1400. Do tego benzyna ubezpieczenie samochodow. Z 2000 nigdy bysmy tutaj sie finansowo nie wyrobili.

Gość to ja autor
To jets niemożliwe. Ale pocieszacie się. Bo wynajmiecie 2bed z salonem,też mi luksus i wpierdalacie same pizze z promocji :) Aby tylko pokazać że macie się dobrze i macie nawet DOM hehe oj Polacy.

Gość gość
To jets niemożliwe. Ale pocieszacie się. Bo wynajmiecie 2bed z salonem,też mi luksus i wpie**alacie same pizze z promocji Aby tylko pokazać że macie się dobrze i macie nawet DOM hehe oj Polacy. Lepsze to niż mieszkanie z mamusią ;) w Polsce i chwalenie sie kim sie nie jest ;) i czego sie nie ma (a ma sie wspomniane gowno). Nie jem pizzy z promocji ;) lepiej mam, co mam mówić, ze mi zle? Oj mało wiesz o Polakach.