Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problemy z miesiaczka

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny :) zacznę może od tego, że z mężem zaczeliśmy myśleć o dzidziusiu :) problem jednak w tym, ze mam troszke problemy z okresem, ale zaczne od poczatku :) od poczatku 2013 roku okres mialam regularnie do kwietnia ( w kwietniu już nie bylo). Zaczekałam kilka dni po spodziewanej misiaczce i pełna nadziei zrobilam test. Wynik niestety negatywny :( Zaczekałam w takim razie na maj, ażeby sprawdzić czy w maju dostane okres (wspomne tylko że kiedyś zdarzało mi się nie mieć okresu przez miesiac dlatego postanowiłam zaczekac do maja). W maju niestety to samo wiec poszlam do gina. Badanie, usg wszystko ok. Przepisał mi zatem luteine dowc*pna (wizyta byla 27 maja) dzien pozniej kupilam luteine z zamiarem brania jej od rana dnia nastepnego. Niestety nie zdarzylam jej wziac bo tego dnia dostalam okresu (28 maja). No i niestety od tamtej pory znowu nie dostalam okresu. Od kilku dni mam tylko brązowe plamienie, robilam dwa testy i w ciąży niestety nie jestem. Nie wiem czy powinnam teraz zaczac brać tą luteine? Czy jednak zaczekac na kolejny miesiac i zaczekac? Sama już nie wiem co robić.

Gość gość
Luteine powinnaś stosować co miesiąc, tyle, ze po zoabserwowanej owulacji. Albo licząc sie z tym, ze na dziecko trzeba bedzie poczekać, od 17-18 dn cyklu.

Gość gość
ale ta luteina miała być na wywołanie miesiączki? jeśli teraz ciążę wykluczyłaś, to powinnaś brać luteinę prze 5 dni po 2 tab.i po tym czasie powinna pojawić sie miesiączka

Gość gość
tak luteina miała być na wywołanie ale akurat wtedy okres sam się pojawił. Więc mam całe opakowanie tej luteiny. Powinnam teraz zacząć ją przyjmować? Mimo tego, że od kilku dni mam plamienie?

Gość gość
jak masz plamienie, to poczekaj, bo może miesiączka się rozkręci- nie wiem, jak to u Ciebie wygląda, jeśli plamienie się skonczy, to może idz na usg żeby sprawdzić, czy macica mim wszystko się oczyściła i jakiej grubości jest endometrium