Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy słuchanie agresywnej muzyki szkodzi dziecku?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w ciązy. Ostatnio słuchałam sobie głośno w domu Iron Maiden i odwiedziła mnie kolezanka i powiedziała że co ja robie, nie wolno mi słuchac takiej muzyki w ciązy bo to szkodzi dziecku i dziecko wystawione na takie hałasy będzie mniej inteligentne i powiedziała ze powinnam słuchac czegoś spokojnego np. muzyki klasycznej albo poezji śpiewanej. to prawda?

Gość gość
może być nerwusem w przyszłości ,może mieć problemy z koncentracją .

Gość gość
no to w końcu głupoty, czy nie?

Gość gość
hmm?

Gość gość
skopiowałam 7. Słuchanie głośnej muzyki szkodzi dziecku. Bzdura. Jeśli lubisz głośną muzykę, może spokojnie jej słuchać. Jeśli maluchowi zacznie to przeszkadzać, szybko da ci to do zrozumienia (np. kopiąc lub kręcąc się niespokojnie). Co prawda piszą o głośnej .

Gość gość
lubię muzykę rockową i metalową, więc w ciąży jej słuchałam, dziecko ma pół roku i wszyscy mówią jaki to pogodny dzidziuś, często się usmiecha :) Poza tym może jak już w brzuszku maluszek słyszał taką muzę to może w przyszłości też będzie wolał rock niż tą popową pustą i bez wyrazu sieczkę, którą nam teraz w prawie każdym radiu serwują i której nie znoszę

Gość gość
słuchanie takiej myzyki może tobie zaszkodzić, dziecku raczej nie. ale dziecko słyszy te dźwięki i jego mózg to zapisuje. czy agresja z muzyki przeniesie sie na jego życie, cholera wie, ale pamiętaj, że człowieka "programuje" wszystko co go spotyka. twoje pytanie powinno być skierowane do specjalistów - pediatry, psychiatry. ale takiej muzyki radziłbym słuchać po cichu, lub ze słuchawek.

Gość gość
a jak niby może jej samej zaszkodzić słuchanie takiej muzyki?

Gość gość
a jak sie słucha w słuchawkach, to dziecko chyba też słyszy? :)

Gość gość
Ja byłam 2 razy na rockowym koncercie - w 6 i w 9 miesiącu ciąży. Wiecie jak na koncertach jest głośno. A syn był mega spokojny i ciągle spał. Teraz strasznie broi bo ma 3 lata, ale śpioch i tak z niego wielki. Odpukać jeszcze nie wiem co to jest nieprzespana noc z powodu dziecka ;) Więc chyba związku to nie ma.

Gość muzykoteraputka
Sluchanie muzyki, a tym bardziej spiewanie w ciązy rozwija dziecko pod kątem muzycznym. Im więcej śpiewasz w okresie prenatalnym, tym większa szansa na to, że dziecko urodzi się ze słuchem absolutnym. Poczytaj sobie o tym.

Gość gość
czyli dziecko urodzi sie metalowcem :classic_cool: