Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sliweczka1

czy mozna zajsc w ciaze w trakcie okresu

Polecane posty

Gość sliweczka1

Mam bardzo nieregularne cykle, 30-40 dni, co powoduje, że co miesiąc jestem trochę w stresie... Chciałam zapytać, czy można ustalić konkretnie dzień owulacji przy takiej nieregularności cyklu? Kochaliśmy się z narzeczonym w trakcie okresu - bez jakiegokolwiek zabezpieczenia... Dziś mija 33 dni, bolą mnie piersi, okresu jeszcze nie ma... Pewnie pojawi się już niebawem i nie stresuję się tak bardzo, ale tak na zaś, czy można mieć pewność, że, przy tak długich cyklach jak moje, ten czas menstruacji jest czasem bezwzględnie niepłodnym?

Gość gość
niestey albo stety jak tam wolisz można... mam ten sam problem... i wsumie tio mi obojętne czy bed w cia czy nie będę a Ty?

Gość gość
Przy nieregularnych cyklach, tak jak i przy regularnych można ustalić dni płodne i niepłodne stosując metody NPR, np. objawowo-termiczną. Na pewno nie żaden "kalendarzyk". Niezależnie od tego, czy masz cykle długie/ krótkie, regularne/nieregularne w czasie menstruacji też możesz zajść w ciążę. Tak więc albo obserwuj swój organizm posługując się sprawdzonymi metodami albo się po prostu zabezpieczaj. Wszelkie "wyliczenia" są jak wróżenie z fusów.

Gość gość
A z nieregularnym cyklem radzę udać się do ginekologa. 10-dniowa różnica w długości cyklu nie jest normalna.

Gość gość
a po jakim czasie sa objawy ciąży/ i jak w takije sytuacji odgadnąć plec w razie W skoro niby jest to przed owulacją?i to sporo?

Gość gość
Można. Bo nigdy nie wiesz ile bedzie trwał akurat ten cykl. A tak poza tym to idź do ginekologa i zacznij leczyć te zaburzenia.

Gość gość
Moja kolezanka miala tylko przygodnego faceta. Miala okres jak sie kochali wiec sie nie zabezpieczali. I zaszla w ciaze. Wie, ze na pewno wtedy bo to byl jednorazowy wyskok. I teraz ma sliczna coreczke. Mozna!

Gość gość
a jak z plcia w takiej sytuacji??

Gość gość
Że co? Jakie "odgadnąć płeć"? Ile Ty masz lat, 12?

Gość gość
no chyba ty...nie wiesz ze plec można zaplanować??? to pytam się jaka plec ztego nmoze być....nie rozumiem o co ci chodzi??

Gość gość
Dzieciaku! Niczego nie mozna zaplanować. To ze jedne plemniki żyją dłużej, a inne płyną szybciej nie znaczy, ze mozesz cos zaplanowac, bo nigdy nie wiesz ktoremu sie uda.

Gość gość
szkoda bardo bo ja dwa razy planowałam i wyszlo nie wiem skad nagonka na ta kobiete???

Gość gość
ja zaszlam w ost.dzien okresu,plemniki zyja dlugo ;) plec,wg chinskiego kalendarza wychodzi chlopiec,ale dodaje sie jeszcze wiek kobiety i tak sie oblicza.Jest strona internetowa ;) Jaka plec bedzie,to jeszcze na 100proc.nie wiem

Gość gość
K***a! Tepaki! Moze się i 100 razy pokryc z planami, ale to nie znaczy, ze mozna zaplanować. :o Setki tysięcy plemników, a te chcą planować. :o

Gość gość
ale większość zokresu ma corki

Gość gość
Dzieci, o czym wy bredzicie, jakie planowanie płci? Wiecie w ogóle od czego zależy płeć dziecka, czy teraz już w szkole tego nie uczą? Douczcie się, serio, bo to jest przerażające, podobnie jak te wasze metody "antykoncepcji" - kalendarzyki, seks podczas miesiączki itp.