Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naxijee

Powoli zapominam czym jest miłość

Polecane posty

Gość Naxijee

Cały czas studia, liczne praktyki, staże, nauka języków, praca i zero miejsca na związek, na miłość. Powoli przyzwyczajam się do życia w samotności.

Gość gość
Do tego nie mozna sie przyzwyczaic. :-)

Gość gość
Jakie znasz jezyki obce?

Gość Naxijee
Obawiam się, że będę musiała. Mam 25 lat i jestem na tym etapie życia, że już nie chce mi się o nikogo starać. Kiedyś, gdy byłam młodsza, zależało mi na tym, żeby ktoś mnie pokochał, ale gdy uświadomiłam sobie, że nie jestem typem kobiety, która podchodzi pod męski ideał, dałam sobie spokój. Skoncentrowałam się na samorealizacji, bo tyle mi pozostało, jeśli mam być sama całe życie.

Gość Naxijee
Chorwacki, słoweński, odrobinę rosyjski (jestem na etapie odświeżania ), no i angielski.

Gość gość
no i dobrze, nie ma co się starać, zresztą ludzie to egoistyczne swinie

Wyjdź do ludzi. Bo ewidentnie widać, że jest Ci źle. Co Ci przyjdzie z samorealizacji? To, że zamiast na starość będziesz patrzeć na liczne dyplomy zamiast na wnuki?

Gość slifka wengierka
po polsku umie :classic_cool:, to jezyk Obcych

Gość gość
Znasz ciekawe jezyki obce. Angielski dobrze? Wiesz co? Kazda kobieta nawet jak nie jest typowa sexbomba, to ma sposoby aby sie spodobac "potencjalnej ofierze" :-D Dlatego nie warto sie za duzo martwic, tylko dzialac! :-D Gosc z wczorajszej nocy :-D

Gość Naxijee
Bardzo dziękuję za odzew z waszej strony. Angielski znam dobrze, ale moją miłością są, jak chyba można zauważyć, języki słowiańskie i takie też ukończyłam studia - filologię słowiańską o specjalności chorwackiej. :) Pisząc o tym, że nie jestem typem kobiety, która mogłaby się podobać, mam na myśli przede wszystkim swoją introwertyczną, nieco samotniczą naturę. Daleko mi do rozrywkowej osoby. Nie przepadam za imprezami, głośnymi miejscami i osobami, za to kocham ciszę i kontakt z naturą. Jestem bardzo cicha, małomówna, więcej myślę, niż wyrażam na zewnątrz. Z wyglądu też daleko mi do ideału. Jestem dość charakterystyczna, do tego nie przepadam za współczesną modą.

Gość Naxijee
Błękitna czerń - nie wyobrażam sobie bycia matką, babcią. Nie posiadam instynktu macierzyńskiego, dzieci darzę sympatią, ale swoich nie chciałabym mieć. Może kiedyś się to zmieni, ale w chwili obecnej jestem bardziej nastawiona na poznawanie świata, wzbogacanie doświadczeń niż na takie tradycyjne życie w małżeństwie. Wynika to w dużej mierze z tego, że dopiero kilka lat temu odkryłam siebie i od tego czasu koncentruję się raczej na tym, by spełniać swoje marzenia. Chyba mam pewne poczucie straconego czasu. Co do mężczyzn, jacyś się pojawiali, ale dość szybko odchodzili. Nie spotkałam nigdy nikogo, komu by na mnie w pełni zależało.

Gość gość
Masz ciekawe imie hiszpanskie? bez h ?

Gość Naxijee
To albańskie imię, czyta się Nadżije :)

Gość gość
Nie kazda kobieta powinna byc matka! Ale to tez jest " wzbogacanie doświadczeń niż na takie tradycyjne życie w małżeństwie". Tylko dobrze jak czlowiek w przyszlosci nie zaluje czegos co mogloby byc. :-) Ale chyba nmasz racje. Nic na hopla! Easy :-D

Gość gość
Staraj się być otwarta, nie unikaj towarzystwa(nie chodzi mi oto byś chodziła na imprezy tylko byś nie robiła czego takiego "Muszę iść bo się śpieszę").Jesteś typowo normalną dziewczyna tyle, że musisz dać się znaleźć facetowi. http://niesmiali-forum.waw.pl

Gość gość
Staraj się być otwarta, nie unikaj towarzystwa(nie chodzi mi oto byś chodziła na imprezy tylko byś nie robiła czego takiego "Muszę iść bo się śpieszę").Jesteś typowo normalną dziewczyna tyle, że musisz dać się znaleźć facetowi. http://niesmiali-forum.waw.pl

Gość Naxijee
Wiesz, jestem zdania, że człowiek najpierw musi sam dojść do porządku z sobą samym, a potem myśleć ewentualnie o zakładaniu rodziny. Inaczej swoje niespełnienie przeleje na drugiego człowieka. W małżeństwie moich rodziców tak było, no i może stąd próbuję żyć inaczej niż oni. Chciałabym poznać, kto mnie zaakceptuje taką, jaką jestem, bo nie wyobrażam sobie tego, bym miała się zmieniać tylko po to, żeby komuś się spodobać. To dla mnie równoznaczne z oszukiwaniem siebie samej, wyrzekaniem się własnego świata.

Gość gość
I bardzo dobrze piszesz Nax....

Gość Naxijee
Chyba zwątpiłam, że kiedykolwiek kogoś takiego spotkam... Po raz kolejny nie wyszło mi z facetem.

Gość 7 mila
No nie wytrzymam, 25 lat i ona mówi że już nie ma ochoty na miłość, przedwczesne starzenie , czy jak????:(

Gość gość
Naxijee Ty chyba masz klopoty albo szukasz rozrywki? :-D

Gość Naxijee
Nie wiem, czuję się już za stara na to wszystko. Nie spróbowałam w młodości seksu, pocałunków, związków, więc teraz tym bardziej trudno.

Gość Naxijee
Nie szukam rozrywki. Chciałabym raczej odrzucić wszelkie uczucia, które w sobie noszę i skupić się już tylko na realizacji swoich planów. Marzenia o miłości chcę w sobie zabić.

Gość iskox
penetruję samotne za rosół z kury z makaronem lub zrazy zawijane

Gość Naxijee
Dziękuję, nie skorzystam.

Gość gość
To chyba rzeczywiscie brak sexu robi z kobiet jakies monstra. To wbrew naturze. :-D