Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brak zgagi w ciąży

Polecane posty

Gość gość

jestem w 34 tygodniu ciąży i ani razu nie miałam zgagi. zresztą nigdy w życiu jej nie miałam. wiem,ze to głupoty ale słyszałam,ze jak kobieta ma zgagę to podobno rosną dziecku włosy ;D a wiem ze to nacisk na żołądek i te wszystkie wnętrznosci powoduje cofanie się soków trawiennych czy tam tej tresci żołądkowej i stąd jest zgaga. Bo juz moja mama przezywa,ze dziecko łyse się urodzi ;D

Gość gość
Jak byłam z córka w ciąży nie miałam zgagi ani razu, dziecko urodziło się z długimi włoskami,które i tak się wytarły. W drugiej ciąży zgaga dokuczała mi bardo , a synek urodził się prawie łysy.

Gość gość
tez tak sądze ze zgaga A włosy nie mają nic wspólnego :}

Gość Ale to już było
Nie wierz w te bzdury! Nie miałam zgagi gdy byłam w ciąży z córką, a włoski miała tak długie że położna spięła dziecku włoski wstążkami(zrobiła kucyki) powiedziała że dano nie widziała dziecka przy porodzie z tak długimi włosami. Syn urodził się z krótkimi włosami,a zgage miałam jak cholera!

Gość gość
Może zgaga to zapowiedź ,że będzie chłopak?

Gość gość
1. Ciaza, zero zgagi, chlopak i mial krotki i bardzo zadkie wlosy 2. Ciaza, zero zgagi, dziewczyna i urodzila sie z dlugimi, gestymi (jak na noworodka) wlosami Nie wierz w te zabobony. Albo udawaj zgage, zeby potem nie bylo ;)

Gość CzekamyZosia
Jestem w 39 tyg i całą ciążę męczy mnie zgaga. Ciesz się, że nie masz! :D

Gość gość
ale masz problemy.... Przyznaj się, wierzysz w te zabobony o ciąży i włosach, inaczej byś nie wyjeżdżała z takim topikiem :p