Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MłodaMama21

Zapraszam wszystkie świeżo upieczone mamy do dyskusji o swoich pociechach!

Polecane posty

Gość MłodaMama21

Jestem młodą mamą, mam 9 miesięcznego synka. Jesteśmy właśnie na etapie ząbkowania, 4 już są :) Synek sam się już podnosi, zabiera do raczkowania. Jest bardzo żywiołowy. Jeśli chodzi o dietę to je już bardzo dużo nowości, ulubione danie Maleństwa do kurczak duszony z marchewką na gęsto i ziemniaczki, jada też jajka, parówki oczywiście te lepsze, danonki, pije mleko prosto od krowy, ale akceptuje je tylko z kaszką o smaku malinowym :) A jak wasze pociechy, czym karmicie co nowego wprowadzacie? Zapraszam do dyskusji P.S. Bardzo proszę o sensowne wypowiedzi i nie krytykowania żadnej mamy :)

Gość gość
a dlaczego dajesz danonki i mleko krowie ?

Gość gość
też daję mleko krowie ale moje dziecko ma 1,5 roku. Danonków jeszcze nie daję ale zwykłe serki waniliowe czy owocowe jak najbardziej :)

Gość MłodaMama21
A dlaczego nie? Moja teściowa wychowała 9 dzieci wszystkie zdrowe. Stosuję się do jej rad, mleko podaję już miesiąc i dziecku nie szkodzi, tak samo jak danonki nie daję mu ich codziennie, ale raz czy 2 razy w miesiącu jako urozmaicenie diety

Gość gość
acha oki. ja zaczęłam dawac mleko krowie jak moja córa miała 13 miesięcy i mniej więcej cenowo wychodziło to samo co mleko modyfikowane :) później chciałaj jej spowrotem dac mm ale już nie chciała go pic wię zostałyśmy przy krowim ;)

Gość gość
a karmiłaś piersią?

Gość MłodaMama21
Mleko modyfikowane moje dziecko odrzuciło jak tylko poczuło nowe smaki czyli ok 5-6 miesiąca musiałam je praktycznie zmuszać do picia, kończyło się na tym, że pij 2 razy dziennie mleko po 80ml... był głodny w nocy i rozdrażniony teściowa zaproponowała próbę podania mleka od krowy i faktycznie Synek pije je ochoczo ponad 200 ml 2 lub 3 razy dziennie :)

Gość MłodaMama21
Tak karmiłam ale tylko pierwszy miesiąc miała duże problemy z pokarmem, dziecko ciągle chciało, a ja nie miałam dokarmiałam butelką od początku, ale po miesiącu zostaliśmy tylko przy butelce. Synek pił Nan 1 do 6 miesiąca, później dawałam 2, ale jak pisałam wcześniej ciężko już z tym było, woli zwykłe mleczko.

Gość gość
ale samo mleko pije? bo ja np gotuję na mleku kaszkę kukurydzianą bo manną albo taką gotową z bobo vita to nawet nie dotkie butli ;)

Gość MłodaMama21
Kaszka musi być i to koniecznie tylko malinowa inaczej sama sobie mogę to mleko wypić ;)

Gość gość
ja też nie karmiłam długo, bo tylko 1,5 miesiąc :( mała jak się dossała to najpierw piła moją krew a później mleko :( nie umiałam jej przystawic prawidłowo przystawic i miałam piersi cał poranione :( wszystkim powtarzałam że wolę piec razy dzieco urodzic niż raz do piersi przystawic.. :D no i też dokarmiałam mlekiem Greber1 później 2 a teraz krowim ;)

Gość gość
nie bez powodu producent pisze na opakowaniu danonkow,ze sa od 3 r.ż. ale twoja sprawa,dawaj co chcesz

Gość gość
no wlasnie, organizm tak malego dziecka nie jest jeszcze przystosowany do takich przetworzonych jogurtów z mąki i cukru.