Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna matka z Gdyni

wredny marudny syn

Polecane posty

Gość samotna matka z Gdyni

mam wrednego syna który ma 10 lat i z niczego nie jest zadowolony,znudzony złośliwy,kłotliwy a czasem agresywny,mimo ze staram sie byc dobra mamą nie docenia niczego co ma,wiecznie niezadowolony,naburmuszony a z drugiej strony wrażliwy,dla ludzi zewnątrz miły i spokojny,jak go widze i słucham to mam chęc mu przywalić ale sie powstrzymuje bo to nic nie da,ciągle by tylko sie bił z siostrą albo grał na komputerze,nie potrafi sie zając niczym innym a ja jak byłam w jego wieku nie miałam nic oprocz kilku ksiazek,telewizora czarno białego i paru biednych zabawek a potrafiłam organizowac takie gry i zabawy że do dzis wspominam,nigdy sie jakos nie nudziłam mimo ze matka nie miała dla mnie czasu ani uczuć,wiec co z nim jest do jasnej ciasnej?

Gość kallina,
Może on ma doła? Dorośli go mają, dlaczego nie miałoby go mieć dziecko? Przyjrzyj się też swoim relacjom z synem. Tak jakby z boku, z dystansu przeanalizuj np. jakąś rozmowę z synem. To może być pouczające - przerabiałam to. Być może jego zachowanie bierze się z Twoich oczekiwań wobec niego?

Gość kallina,
I jeszcze jedna ważna sprawa - relacje z ojcem.

Gość ccccelineczka
Wez syna na spacer i pogadaj z nim tak od serca....on musi miec jakas "klopoty" i z tad takie jego zachowania.trzeba duzo rozmawiac z dziecmi,bo one musza czuc sie potrzebne,jedyne,niepowtarzalne!!!

Gość gość
przerabiałam to ze swoim synalkiem drążyłam jaki ma problem itd, itp aż mi się ulało .i przestałam się z nim cackać ,dopiero wtedy znormalniał

Gość gość
Zle wychowany :classic_cool:

Gość ccccelineczka
a ja uwazam ,ze to wolanie o zwrocenie uwagi na siebie ....syn chce byc w centrum uwagi!!!poswiec mu wiecej uwagi i jak najmniej kompa....zrob ,ze nie wolno mu duzej byc przy kompie np 90min przez caly dzien!!

Gość gość
Przestan porownywac siebie i syna, pomoc mu tym nie pomozesz :/ A moze on ma jakies problemy natury psychicznej, depresje czy inne takie? Zwlaszcza z niepelnej rodziny..

Gość luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudzie
dzieciaki teraz takie są mam dwóch synów i śmieją się tylko do komputera, chociaż dwoję się i troję, żeby wymyślać im rozrywki :-(