Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Studia w Polsce dla obcokrajowców.

Polecane posty

Gość gość

Hej, chciałam się zapytać czy znacie jakieś w miare dobre uniwersytety w Polsce , które mają zajęcia dla obokrajowów ? dodaje , że nie z Europy.. i najlepiej żeby te studia dzienne były też za darmo tak jak jest dla Polaków. Proszę o odpowiedź . pozdrawiam , Monika z Torunia :)

Gość gość
Z Indii :)

z amirstanu? cieżka sprawa znam też kogoś z indi teraz jest w angli stara sie o przedłużenie wizy tam albo chce dostać wize w polsce składanie papierów w indiach o wize wiesz jest cięszkie muszą zdać egzamin językowy do kraju którego chcą dostać wize wiem ze ten poziom sie troszke podniósł ale dużo studentom sie udaje wiem i kosztuje to też sporo bo zarabiaja na obcokrajowcach są tam pośrednicy którzy załatwiają studia w dowolnym kraju ale często po przyjedzie na miejsce okazuje sie ze to tylko budynek nie uczelnia ale dostaje wize i to najważniejsze a tu na miejscu poszukuje na własna ręke uczelni

Gość gość
aa no to rozumiem, czyli nie ma zadnej szansy zeby Hindus studiowal technologie komputerowa w Polsce za darmo?

Gość gość K.
Kolejna naiwna idiotka zadurzona w beżowym. A z jakiej okazji ktoś taki ma studiować za pieniądze polskiego podatnika?! W imię czego? Kiedyś tacy u nas studiowali,ale za pieniądze SWOJEGO państwa, nie za NASZE. Spytaj Ojca Dyrektora, może przyjmie nowego pomywacza do swojej śmiesznej szkółki, masz niedaleko.

Gość gość
Ale te dziewuchy głupieją, masakra.

Gość gość
czyżby ktoś o beżowej skórze złamał ci serce??? jak nie to nie znasz tych ludzi tak samo jak polacy to alkoholicy bo jest ich wielu w polsce to tak trzeba mówić o polsce każdy ma wybór gdzie chce studiować a ile polaków wyjeżdża do anglii i żyje za angielskie pieniadze rasizm chyba sie w tobie odezwał

jest szansa by studiował w polsce wiele obcokrajowców uczy sie w polsce i też z indii indie to ciężki kraj dla młodych ludzi tam wszystko dostajesz za pięniądze a jak ich nie masz to jesteś nikim ale to piękny ciekawy kraj ale też jakie wyznanie bo nie wszystkie są takie super a są cztery również wyznanie chrześcijan warto spróbować trzymam kciuki mam nadzieje że sie uda

Gość gość
Za darmo nie ma szans. Jak sie postara to moze dostac znizke w czesnym,stypendium, ale zeby moc studiować za darmo to musiałby mieć obywatelstwo polskie.

Gość gość
Jakie cztery? Nie pleć bzdur.

Gość gość
Nie polecam wyższej szkoły handlu i finansów międzynarodowych. Nie wydaja dyplomow studentom z zagranicy.

tak za darmo to w żadnym z krajów nie może studiować bo nie jest w uni ale można spróbować a koszty moze nie bęndą takie kosmiczne

Gość gość
" suzi123 tak za darmo to w żadnym z krajów nie może studiować bo nie jest w uni ale można spróbować a koszty moze nie bęndą takie kosmiczne " A Ty gdzieś studiowałaś? Choćby w szkole podstawowej? Uni? Bęndą? :o

tak racja gdyby ten kraj podlegał unii to mógł by studiować za darmo

Gość gość K.
W studiowaniu w Polsce to powinno się pomóc potomkom polskich zesłańców i wysiedleńców z Kazachstanu, Uzbekistanu, Tadżykistanu, Ukrainy, Białorusi, Gruzji czy Rosji. To są wspaniali ludzie, którzy pielęgnowali polską kulturę mimo przeciwności losu. Ciapaki niech pasą swoje kozy i czyszczą baseny, do niewiele innego się nadają.

Gość gość
Ci właśnie "potomkowie" dostają większe stypendia niż Polacy.

Gość gość K.
Tak, wiem, sama z nimi studiowałam. Tylko, że te stypendia są po części finansowane przez RP, poza tym w takich ludzi warto inwestować, na nich nie szkoda mi podatków. Ja ich uważam za "naszych". To są wartościowe osoby, przynajmniej na takie trafiłam. Do dziś się przyjaźnimy mimo upływu lat. Często są bardziej patriotami niż rodowici Polacy. Skoro Hindusi służyli anglikom, to niech Anglicy płaca teraz za ich edukację

Gość gość
ten temat to nie rasizm!!!! jednak ludzie maja racje polacy są najbardziej zawistnymi ludzmi