Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miniaa21

W jakim wieku jesteście a planujecie ciążę

Polecane posty

Mam 23 lata a za 2 Msc 24 lata , czy uważacie sie to dobry wiek ? Skończyłam studia ale planuje dalej sie uczyc. :) ale wiem ze dziecko ńie powinno mi w ty. Przeszkodzić gdyż jestem osoba bardzo zorganizowana

Gość gość
Ja mam 24 a jeszcze nie czuję się gotowa na dziecko.Rok temu czyli mając 23 nawet w ogóle o tym nie myślałam. To indywidualna sprawa każdego.

Gość gość
ja mam 26 lat od 5 miesięcy staramy się, pierwszą ciaże poroniła, a teraz bez skutku, ciężko zajsć w ciąże w tych czasach.

Gość gość
Jak oboje ludzie jest zdrowych, do tego nie palą nie piją itd, to łatwo jest zajśc w ciążę.

Gość gość
a ja mam 45 lat i planuje swoje 4 dziecko. mam dwoje doroslych dzieci, a trzecie jest nastolatkiem. moj maz ma 52 lata.

Gość gość
ja jestem w 6 tyg ciazy,planowanej:) mam 21 lat

Gość gość
ja mam 25 i juz bym chciala ale jeszcze z rok poczekam i zaczne starania zaczniemy :)

Gość gość
Do gość 10:16, oboje z mężem jesteśmy zdrowi, nie palimy, alkohol mąż tylko okazjonalnie, ja praktycznie w ogóle, przyczyny poronienia nie ma, tak się zdarza teraz u co trzeciej kobiety, jestem 3 mc-e po łyżeczkowaniu, lekarz powiedział, że możemy się starać zaraz po pierwszej miesiączce, mimo to cisza, za ok 10 dni ma przyjśc @, MODLĘ SIĘ ŻEBY NIE PRZYSZŁA

Gość gość
Ja mam prawie 26 lat , a mój (planowany) synek skończy niedługo 5 lat i od 2 lat bardzo chcę mieć drugie dziecko ale na razie mnie na nie nie stać...:(

Gość gość
ja mam 29 lat i planuje;]

Gość spartanka.
mam 20 lat, pierwszą ciążę nieplanowaną poroniłam, od 4 miesięcy staramy się z mężem, nie pijemy, nie palimy, a jednak muszę brać hormony przez cykle nieowulacyjne. czekamy na nasz Cud! K.

Gość wifigdańsk
Boze co za temat ludzie naprawde nie masz juz co robić? ciażę się planuje wtedy gdy ma się na to ochotę i czuje taką potrzebę a nie ze wzgledu na wiek czy jak uwazają ludzie z kafe.

Skąd wiesz ze nie ma tu takich którzy mają ochotę i czują potrzebę ?

Gość wifigdańsk
no wlasnie SĄ i dlatego planują ciażę sugerując się własną wolą a nie opiniami z kafe.

Gość wifigdańsk
chodzi mi głownie o pierwsze zdanie " [zgłoś do usunięcia] Miniaa21 Mam 23 lata a za 2 Msc 24 lata , czy uważacie sie to dobry wiek ? " jak juz autorka ma takie obiekcje zeby pytac ludzi na forum kiedy ma zajsć w ciaże to lepiej niech nie zachodzi bo widocznie jeszcze nie czuje takiej potrzeby,moze ktos na nią naciska a to kiepski powód.

Gość wifigdańsk
karm3lka na pewno urodzisz,nieraz nie wychodzi,ja staralam się o10 lat o dzidzię.wkoncu się udało (tyle ze z innym po rozstaniu z meżem) ale to neiwazne,znam wiele pryzpadków gdzie zdarzajas ie istne cuda,nawet pare przypadkow gdzie rodziny zaadoptowały dziecko bo lekarze nie dawali szans a zaraz potem kobieta zaszła w ciażę.znam tez dziewczynę ktora ma 40 lat i 6te dziecko urodzila - ot takie z powietrza bo się zabezpieczali:)

To było pytanie, chciałam sie dowiedzieć co kto o tym sadzi z czystej ciekawości, ja swoje wiem, i nie sugeruje mnie opinia ludzi z kafe do takiej decyzji. NIe popadajmy w paranoję :) Chciałam podjąć dyskusje co kto ma ten temat sadzi najzwyczajniej w świecie :) a. Nie aby ktoś mi doradził czy warto czy. Nie warto .

nie no nie załamuje się...:-) poki co jestem dobrej myśli, i dzięki za wsparcie :-* denerwują mnie tylko te nieregularne cykle... Miniaa21 ---> spoko, w końcu od tego jest forum :-)

Gość Janett21
24

Gość gość
Ja mam 26 lat, będzie to moje pierwsze dziecko. Swoją drogą mam pytanie dotyczące starań. Wyznaczacie sobie dni płodne? Korzysta może któraś z mikroskopu owulacyjnego?

Gość gość
6 miesiąc, dziecko planowane, ja 24lata w listopadzie, maz 27. Po studiach, niezależni finansowo ze swoim mieszkaniem. Brakowało tylko dziecka, no i nie długo juz sie pojawi ;)

Gość gość
Ja planuję na 33

Gość tofinka
ja zaczęłam starania o piąte dziecko mam 28lat

Gość gość
Pierwsze dziecko urodziłam mając 25 lat, drugie mając 29. Jako, że jestem mamą aktywną zawodowo cały czas, muszę planować dość spore przerwy między dziećmi (wracam po urlopach macierzyńskich do pracy i później w ciąży pracowałam do końca). Obecnie moja młodsza pociecha ma 2 latka, ja mam 31 lat i zaczyna mi się marzyć 3 maleństwo:)

Gość gość
26 lat maz 28 planujemy pierwsze dziecko