Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lol-kasia

Soczewki i zakrwawione białka. POMOCY!!

Polecane posty

Gość lol-kasia

Witam, byłam wczoraj na koncercie i założyłam soczewki 0-ówki, kolorowe , gdy przebywałam z zadymionym pomieszczeniu to soczewki tak jakby zaparowały , wszędzie moje oczy widziały mgłę oraz tęczę . Niestety zapomniałam pojemniczka na te soczewki więc nie mogłam ich ściągnąć , oczy coraz bardziej mnie bolały,ale ja to bagatelizowałam.Gdy koncert się skończył i wracałam do domu to oczy zaczęły mi okropnie łzawić i robić się czerwone, ja je tylko przecierałam i dalej szłam.Oczy coraz bardziej zaczęły łzawić i pomału boleć , ból coraz bardziej narastał . Po 2/3 godzinach zdecydowałam że je ściągnę bo ból był nie do zniesienia . Z jedną sobie soczewką poradziłam , ale z drugim okiem było gorzej bo oko było lekko spuchnięte.Zamiast ściągać soczewkę szczypałam sobie białka oczne ( po prostu nie potrafiłam ściągnąć soczewki) ,zdarzyło mi się chyba tak mocno uszczypnąć gałkę oczną z 6 razy.Gdy już się udało to oko tak okropnie mi spuchło że nie potrafiłam go otworzyć bo powieki były tak napuchnięte . Jak zamykałam oko to był okropny ból a jak otwierałam to mnie szczypało i automatycznie oko się zamykało.Gdy wróciłam to położyłam się i myślałam że mi przejdzie jak pójdę spać to tego nie będzie.Niestety po całodziennym spaniu polepszyło się tylko to że oko nie bolało jak patrzyłam tylko trochę drażniło jak zamykałam. Pogorszyło się to że oko mam całe zakrwawione tak okropnie .. a w dodatku te drugie oko też zaczyna być czerwone , już doszło tek na całą dolną część , oka. Jak myślicie co to może być ? Boję się że uszkodziłam sobie jakiś nerw i mogę oślepnąć .. ( P.s . Oko dalej jest spuchnięte ..)

Myślę iz jutro kłania się wizyta u okulisty i podejżewam ,że nie będzie noszenia szkieł kontaktowych być może w Twoim przypadku poprostu nie jest to wskazane, nie każda osoba może je nosić .

Gość gość
Przejdź się do okulisty. Takie trudne?

Gość lol-kasia
To są soczewki zwykłe , tylko do zmiany koloru.Nigdy nie miałam z nimi problemu , nosiłam je wiele razy i nigdy nic się nie działo.Kilka miesięcy temu gdy je kupiłam przeszłam się do okulisty ,żeby dowiedzieć się czy mogę takie nosić i czy nie zagrażają moim oczom.Dowiedziałam się że mnie ma przeciwwskazań do tego i nie musze się o nic martwic.