Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SPIRALA JAKO ANTYKONCEPCJA AWARYJNA??

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś stosował spirale jako antykoncepcje awaryjna po stosunku?

Gość gość
Spiralę powinno się zakładać w ostatnim dniu krwawienia a nie w środku cyklu, więc o jakiej awaryjnej anykoncepcji mowa? Przecież są pigułki po.

Gość gość
Mi wczoraj ginekolog założył. Wzięłam pigułkę po stosunku ella one 3h po wpadce. Dodatkowo 2 dni po tym założył mi spirale miedziana która zapobiega zajściu do 5 dni po wpadce. Spirale niehormonalna można założyc w dowolnym dniu cyklu. Stosował ktoś ja awaryjnie?

Gość gość
up

Gość gość
..

Gość gość
A ty chyba już wcześniej tu pisałaś o tych tabletkach po. Czemu aż tyle rzeczy na raz -tabletka a potem jeszcze spirala? Nie spotkałam się z używaniem spirali jako antykoncepcji po.

Gość gość
Ginekolog zaproponowała jako skuteczny środek po - nie pozwalający na zagnieżdżenie. Dodatkowo będę już miała ta spiralkę jako środek antykoncepcyjny. Ale zastanawiam się nad jej skutecznością po stosunku. czy ktoś próbował?

Gość gość
A to ciekawe czemu na jednej ze stron znalazłam informację że na początku po założeniu spirali miedzianej trzeba albo się wstrzymać od współżycia albo się zabezpieczyć prezerwatywa dodatkowo.

Gość gość
Podobno tak jest. Pewnie chodzi o wypuszczenie tych związków miedzi. My będziemy się dodatkowo zabezpieczać. Teraz była awaryjna sytuacja bo pękła nam prezerwatywa Unimil. Ale zażyła 3h po stosunku tabletek plus spirala mam nadzieje ze będzie ok?

Gość gość
Tego ci nikt nie powie, bo 100% pewności da ci tylko szklanka wody zamiast seksu.

Gość gość
Lekarka mi powiedziała ze jeżeli zarodek jest w macicy to w momencie założenia wkładki nie ma szans. Wkładka dodatkowo ma blokować możliwość zagnieżdżenia się. Poczekam 2 tyg do testu.

Gość gość
No ale bywały przypadki ciąży mimo spirali więc nie ma nigdy 100% jak pisałam. Ale powiedz czemu tyle opcji razem zastosowałaś? Nie boisz się zamieszania jakie zrobiłaś w swoim organizmie?

Gość gość
Wkładka nie powoduje zmian hormonalnych bo jest to zwykła wkładka bez hormonów. Natomiast tabletka bo..wiadomo może być różnie w końcu to hormowny.chociaz po ella one się dobrze czułam-zero objawów ubocznych. Chciałam skorzystać z wszystkich możliwych metod żeby uniknąć ciąży. Wole to niz potem dokonać aborcji. Ciąża byłaby niechciana.

Gość gość
No to pozostaje ci czekać i oby poszło po twojej myśli.

Gość gość
CZY KTOS STOSOWAŁ?

Gość gość
Kobieto weż się zastanów o co pytasz. Czy ktoś stosował wkładkę jako antykoncepcję awaryjną? Odpowiedź mało kobiet tak robi, bo zazwyczaj łykają pigułke po. A nawet jakby wiecej robiło to co to zmieni w twojej sytuacji? uchroni cię od ciąży czy jak bo nie rozumiem? Jak teraz na topiku napisze ci 100 kobiet, że zrobiło tak jak ty i skończyło się to ciążą to co to zmieni w twojej sytuacji? Zajdziesz od tego w ciążę czy jak? Fora internetowe to nie jest dobry sposób wyliczania ryzyka wpadki bo tutaj wpadaja przy tabletkach a nie zachodzą w ciąże przy przerywanym (chociaż w rzeczywistości jest odwrotnie). Weź wyluzuj, napij się melisy i czekaj do okresu,