Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Świnka chrum chrum

Poprawność polityczna w kwestii otyłości.

Polecane posty

Gość Świnka chrum chrum

O co chodzi? Dlaczego nie można powiedzieć, że ktoś jest gruby tylko wiecznie trzeba używać eufemizmów żeby nie wyjść na gruboskórnego chama? Dlaczego można mówić: tyczka, wieszak, anorektyczka, chudzielec? A określenie grubas już jest chamstwem? Dlaczego wszyscy zaraz mówią o chorobach kiedy tylko mały odsetek otyłych naprawdę nie może schudnąć przez chorobę a reszta się głupio usprawiedliwia? Usprawiedliwia lenistwo i słabość charakteru? Dlaczego wszyscy śmieją się choćby z krzywych zębów, komentują krzywe nogi a otyły ma jakąś strefę ochronną? O co chodzi ja się pytam?

Gość Świnka chrum chrum
Nikt mi tego nie wyjaśni? I nie chodzi o chamskie naskakiwanie na te osoby, tylko możliwość kulturalnego wyrażenia opinii bez posądzenia o chamstwo właśnie.

Gość gość
a ciebie obchodzi ktoś? zajmij się sobą- koga interesuje twoja opinia

Gość Świnka chrum chrum
No tak... To jest świetna, kulturalna odpowiedź. Chodzi mi właśnie o to - żyjemy w wolnym kraju, wydaje mi się, że każdy może wypowiedzieć swoją opinię kulturalnie. Przecież ja nikogo nie wyzywam od orek czy wielorybów, nie każę spalić na stosie albo zakładać worków po kartoflach. Niech sobie żyje każdy tak jak mu wygodnie. Tylko dlaczego jest taki lincz jeśli ktoś napisze "gruby".

Gość gość
grubych powinno sie tepic, ja bylem gruby i w szkole przezywali mnie do spaslakow salcesonow , albo co dzis bylo na obiad smalec czy salceson i gdyby nie to szykanowanie pewnie nigdy nie wzialbym sie za siebie, a tak 25kg mniej, nowe zycie!

Gość gość
Ale dlaczego zakładasz, ze każdy musi chcieć schudnąć? Może ktoś być gruby, móc schudnąć a nie chcieć.

Gość Świnka chrum chrum
Jak nie chce i mu tak naprawdę dobrze to będzie miał w nosie co kto o nim powie ;)