Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maciek B.

Propozycja obiadu na poniedzialek...

Polecane posty

Gość gość
Czy ty nazywasz się Bujalski?

Gość gość
jako gosc sam ze soba rozmawiam i pytam sie o nazwisko

Gość gość
no ok, a już myślałam. Szkoda

Gość gość
ok. w sumie racja. ale tego obiadu bym nie zjadła, bo nie lubię jajek sadzonych. Ja mam dziś gulasz +kasza lub ziemniaki i surówka z buraczków.

Gość Frela z pracy
maciek a gdzie twój sławny blog kulinarny

To nie jest obiad moich marzen, ale w weekend troche sie obzarlem i chce dzis cos lekkiego. Gulasz z kasza super, mialem w zeszlym tygodniu. Buraki bardzo lubilem jak bylem maly, pozniej nie lubilem, a teraz znow lubie. Choc dawno nie jadlem.

Gość Frela z pracy
ta te ziemniaki z kubka to zapewne coś lekkiego

ale moze jak sa juz jajka sadzone to kalafior z sama bulka tarta, bez otoczki jajkowej

To jest puree do zalania woda i potem to na talerz normalnie wrzucam, kolezanka nauczyla mnie tej sztuczki jak Ci sie nie chce gotowac ziemniakow.

Mowisz? Ja to obtaczam w jajku zeby sie bulka lepiej trzymala, jak schabowe. Ale moze masz racje zrobie bez jaja.

Gość gosc+
Jak u mojej mamy, uwielbiam jajka sadzone i kalafiorek..najlepsze dania to te proste... A ja jeszcze nie wiem co dzisiaj zjem, jest tak cieplo, ze na nic nie mam ochoty.......moze arbuza i fette... Pozdrawiam

Zrob jakas salatke z fety, pomidora, ogorka zielonego i salaty lodowej. Pozdrawiam. Ja na jakis czas znikam, bede pozniej, ale piszcie smialo, odpowiem na wszystkie wasze pytania.

@gosc z 15:49: kopru tez nie lubie:) Ogolnie zieleniny zadnej takiej do posypywania. Ale szczypiorek juz tak.

Gość gość
"Nigdy stad nie znikne, a na wakacje jade 19 sierpnia, ale zabieram laptopa, a w hotelu jest wi fi. Poza tym mam smartfona." Własnie - ja jestem fanką i żądam ciągłej kontynuacji! A mówiłeś,ze dziwnie mówię, że paruchy są dobre w piątki bezmiesne! ;) A te ziemmniaki krychane to pierwszy raz slysze - to regionalne określenie czy Twój neologizm? ;) Pzdr ze Śląska :P

To okreslenie regionalne, u nas nas na Kujawach tak sie mowi, w Poznaniu zreszta tez wiedza o co chodzi;) Na necie pisza, ze to z gwary poznanskiej, ale ja jestem z Inowroclawia i u nas zawsze sie tak mowilo.

ja dziś miałam zupę ziemniaczaną na boczku i kiełbasce, z dodatkiem świeżego tymianku i majeranku, którą ugotowałam wczoraj wieczorem. jutro chyba pomidorową zrobię, bo ze 3 miechy co najmniej nie jadłam, jak nie dłużej. a pojutrze może pierogi, ale to jak mi się będzie chciało.