Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skaza? potowki? nutramigen?

Polecane posty

Gość gość

Witam! Bardzo prosze o opinie. W 6 tyg u mojego synka wyskoczyly czerwone krostki na glowce, szyjce za uszkami skora byla sucha i luszczaca policzka szorstkie i czerwone -wybralismy sie.do lekarza tam powiedziano skaza bialkowa!! Przepisali nutramigen i.mialam dawkowac powoli 1/4 1/3 itp po podaniu 2 butelek w konsystencji 1/4 rano wszystko sie zagoilo!?! Ani sladu po uczuleniu...dodam ze jedyne co to smarowalam emolium krem specjalny, tak wiec przestalam podawac nutramigen i bylismy na nan1ha tylko po tym mleku mecza go kolki, zaparcia i okropne kupki. Czy moge powoli przechodzic na nan1?? Wczoraj znowu pojawily sie.krostki na policzku?! Co jest czy mozliwe ze to skaza? Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam

Gość gość
Wróć do nutramigenu. Mój synek dostał skazy po bebilonie pepti... Dostał potem zwykły bebilon- tak zaleciła pediatra. Kolki całodniowe!!! Wróciłam do bebilonu pepti kupiłam nutramigen- podawałam na zmiane aż w końcu małyt zaczął pić tylko nutramigen . Ani razu od tego czasu nie miał kolki, wszystko ładnie schodzi z buzi.

Gość gość
to, że krostki zniknęły po nutramigenie nie znaczy że skaza minęła. nutramigen dzieci piją nawet do 2-3 roku. moja córka wyrosła ze skazy dopiero po 2 urodzinach. dodatkowo podawałam jej latopic, probiotyk dla dzieci ze skazą i azs.

Gość gość
Skaza może trwać 3-4 lata ale przy nutramigenie nie wyskoczy znowu ta wysypka.

Gość gość
pierwszy raz słysze żeby odstawić nutramigen bo się poprawiło - właśnie dlatego powinno się go pić dłużej żeby nie było nawrotów i skaza "się wyleczyła" a raczej się nie pojawiła - u nas synek pił do 12 m-ca życia - potem przeszliśmy na mleko ha

Gość iustak
Nutramigen to dobre mleko, przy nim zniknęły kolki u synka.

Gość gość
od bebilonu pepti zrobila sie skaza? przeciez to sie podaje wlasnie na skaze zamiast zwyklego mleka

Gość gość
może pepti było po prostu za słabe, bo różni sie od nutramigenu stopniem hydrolizacji. nutramigen ma "bardziej pocięte białko", więc jeszcze mniejsze prawdopodobieństwo uczulenia. tego mleka sie nie odstawia po zauważeniu poprawy, w skazie trzeba wyeliminować alergen, czyli białko i trzymać ta dietę. warto tez podawać probiotyki dziecku ze skazą, np. latopic, bo nie ma w składzie białka krowiego. maja dobry wpływ na układ pokarmowy dziecka.