Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kobieta w 6 m-cu ciąży może prowadzić auto?

Polecane posty

Gość gość

A dokładniej - uczyć się jezdzic?

Gość gość
???

Gość gość
Ja prowadziłam samochód do samego końca ciąży.

Gość gość
Ktos jeszcze coś napisze? Bo mój mąż twierdzi że w zaawansowanej ciąży już nie mozna... I czeka na potwierdzenie swojej teorii;)

Gość gość
ja jestem w 35 tygodniu i codziennie prowadzę samochód. Niby dlaczego nie?

Gość gość
Głupiego męża masz.

Gość gość
Jestem w 38 tc i prowadzę samochód:)

Gość zmeczonaa
może ale bez kół

Gość gość
Ja jak jechalam na porodowke to prowadzilam... dobrze ze byla 1w nocy

Gość gość
haha ale sie usmialam lez plasko na lozku bo przeciez jestes w ciazy hahahaha

Gość gość
Musisz iść do lekarza,ale jeżeli nie ma zagrożenia ciąży i innych przeciwwskazań to wydaje mi się że możesz

Gość gość
W 9 miesiacu jeszcze jezdzilam.. Niby czemu nie mozna?

kurs na prawo jazdy zaczelam ok 22 tygodnia ciazy, egzamin na polskie prawko zdalam na 10 dni przed porodem , ale juz wczesniej umialam jezdzic (mialam prawka spoza Polski)

Gość ja mam termin na jutro
i jeżdże, ale.chyba co innego niedoświadczony kierowca!! Napewno chociaż podświadomie się denerwujesz, jeszcze długo będziesz popełniać błędy, g***townie hamować, ogólnie twoje reakcje sa inne niż kierowcy z doświadczeniem! Co innego kobieta, ktora jeździ od dawna a co innego ziółtodziób?! Nowa jest dla ciebei i ciąża i prowadzenie auta, poczujesz bolesne kopnięcie i przydzwonisz gdzieś. PO CO KUSIĆ LOS?

Gość Jomilia
Gdybyś od dawna jeździła, to czemu nie, ale uczyć się w ciąży kiedy niewskazane są stresy, wstrząsy...

Gość cwaNIARRA
Liczy na przychylność egzaminatora jak pójdzie z brzuchem.

Gość gość
Na egzamin się jeszcze nie wybieram. Najprędzj za rok. A jezdzic to juz jeździłam więc aż takim żółtodziobem nie jestem. Chciałam parę lekcji wykupić u instruktora jak już pójdę na macierzyński i bede miec wiecej czasu. Ale mąż stwierdIł że lepiej już jak urodzę... Tylko że po cesarce też tak szybko za kółko nie mozna wsiadać... A potem z dzieckiem bedzie jeszcze mniej czasu....

Gość gość
jak pojde na macierzynski i bede miec wiecej czasu - kobieto czas masz tylko teraz! potem juz nie

a co ma cesarka do jazdy autem? jestem po i jezdzilam tydzien po do przychodni pojechalam na zdjecie szwów.

Gość gość
Ludzie na mavierzynski zanim urodze!!!! Trzy miesiace przed porodem!!! Czasu to ja właśnie teraz nie mam z dziecmi i jeszcze w głupiej pracy się użerać z kretynami :O

Gość gość
po cesarce nie mozna jezdzic 6 tygodni, nie wiem jak w Polsce ale w Irlandii ubezpieczenie nie pokrywa kobiet do 6 tygodni po cesarce......

ja w 9 miesiącu prowadzę. ale też odradzałabym naukę: stres + g***towne np. hamowania (nie unikniesz tego ucząc się), to raczej nie dla ciężarnej. a swoją drogą na macierzyński to możesz iść 6 tygodni przed porodem, a nie 3 miesiące.

Gość gość
Jezdzilam do ostatniego dnia przed planowana cc w 40 tygodniu. Po porodzie tez jakos szybko siadlam za kolko, moze z tydzien.

Gość gość
Moge na macierzynski iść na dzień przed terminem porodu. Mogę ale nie chce. Chcę iść najszybciej jak się da!!! Własnie tzy miesiące. A po cc nie mogę prowadzić auta 6 tygodni.

Gość gość
Jezdzilam do poczatku 9mc i do konca zapinalam pas nawet jako pasażer!

Gość gość
ja tez jezdzilam do 9msca ciazy, ale to zalezy jak sie czujesz za kierownica, a wnioskuje, ze niezbyt pewnie, wiec odpuscilabym sobie, a te pare godzin czasu na doszkolenie to na pewno znajdziesz nawet przy noworodku

Gość gość
ja prowadziłam ostatni raz samochód w poniedziałek a z środy na czwartek urodziłam :] a prowadziłam tylko do poniedziałku, dlatego że od wtorku leżałam w szpitalu. Ale też się w domu kłóciłam, ale ja urodziłam wcześniej-i to na pewno nie wina prowadzenia samochodu, a była umowa, że prowadzę do 1.02 a urodziłam 24.01 :P Ale jeśli chodzi o robienie prawka to się pewnie boi stłuczki jakiejś ;)

Gość gościowa
no pewnie ze moze ja w dniu porodu z masakrycznymi juz bolami najpierw pojechalam na jakies jeszcze zakupy na miasto a pozniej sama sie zawiozlam do szpitala :D

Gość gość
jeśli mieszkasz w PL to można :] ja fakt nie pamiętam może 3 tygodnie po cc dopiero wsiadłam? ale byłam z Małym 10 dni w szpitalu :) ale Mały zostawał z moja mamą i te pierwsze wyjścia bez Niego-by coś dokupić to było wiszenie na telefonie czy wszystko ok, i wygodniej mi było jako pasażerowi.