Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość novvatorka

kiedy drugie dziecko?

Polecane posty

Gość novvatorka

Jakie są powody, dla ktorych zdecydowaliście sie na drugie dziecko?

Gość akisa
moj mąż chcial drugiego dziecka, ja sama nie wiedziałam, raczej nie, ale mamy dwoje

Gość adljfasfniuoe
ja nigdy nie zdecyduje sie na drugie, nasza sytuacja finansowa jest przecietna, gdyby nie pomoc rodzicow byloby kiepsko, z jednym sobie radzimy z dwojka bedzie znacznie gorzej

Gość Ann****
Za dwa miesiące urodzę pierwsze dziecko. Z mężem już planujemy kolejne. Z czego to wynika? Być może ciąża sprawia, że budzi się we mnie teraz takie myślenie i po porodzie zupełnie się zmieni. Nie mniej jednak bardzo kocham męża a potomstwo uważam, za pewien sposób dodatkowego wzbogacenia tego uczucia. Nie złomnym pozytywnym faktem jest również możliwość wspólnego wychowywania się naszego potomstwa. Sama mam dwójkę rodzeństwa i wiem o ile szczęśliwsze jest dziecko, które w dzieciństwie ma kompana do zabawy a w dorosłym życiu osobę na której wsparcie zawsze może liczyć.

Gość acurenal
nigdy. nie chcę miec więcej niż 1 dziecka.

Gość gość
Przez siedem lat mówiłam że jedno i koniec ,a potem cos mnie ruszyło głownie za sprawą moich koleżanek z pracy jak czasami przychodziły ze swoimi maluchami coś tam załatwić w pracy ,to zatęskniłam za takim maluchem ,wcześniej nie chciałam mąż mnie namawiał jak syn miał 3 lata ale byłam na NIE ,mała różnica wieku między dziećmi jest dla mnie nie do przyjęcia .

Gość gość
Ann poczekaj az urodzisz i spedzisz kilka tyg z niemowlakiem i potem wez udzial w dyskusji. Ja marzylam o co najmniej 3. Teraz jedno jezt nam "za duzo". Tyle opieki i czasu co wymaga taki szkrab to chyba sie nie da podzielic na 2 takich;) podziw i szacunek dla matek wielodzietnych,nie przewidywalam,ze bedzie tak ciezko. Fajnie jak sie patrzy z boku na taka duza rodzinke.

Gość gość
Oczywiscie *jest a nie jezt ;)

Gość gość
znacie jakieś ciekawe strony dla dzieci? ja ostatnio znalazłam taka stronkę, polecam! ciekawe gry i zabawy dla maluchów :) http://dladzieci.pl/

Ann**** tak jak ktoś już napisał najpierw miej jedno,urodź i wychowaj,a potem zobaczysz,że początki nie są takie lekkie,ty już planujesz trójkę-podziwiam