Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

stanik dla 6 latki

Polecane posty

Gość gość

Moja corka ma 6 lat i troche nadwagi. Nie wiem czy to ta nadwaga czy zaczela sie juz rozwijac w kazdym razie ma juz powiekszony biust. Widac pod sukienkami i koszulkami. Kupilam takie miekkie staniki z jakimis ksiezniczkami itd i teraz nie wiem czy zakladac jej to na codzien czy pozwalac jej jeszcze chodzic bez a staniki tylko okazjonalnie np pod jasne ciensze bluzki.

Gość skoro skor skoro
Bierz sie za diete, cos sobie wymyslila-dojrzewanie u 6-latki by usprawiedliwic swoje zywieniowe zaniedbania ! stringi jej tez dokup, bedzi do kompletu

Gość gość
do lekarza biegiem, a nie na forum. ustalić diete i zbadać hormony, bo może coś się dzieje. 6 latka w żadnym wypadku nie może dojrzewać. jeśli jest TYLKO gruba to musisz ją odchudzić, a na stanik ma jeszcze czas, ja bym była zdziwiona widząc biustonosz u 6 latki - nawet tłustej.

Gość gość
Corka jest na wziewnych sterydach a one przyspieszaja dojrzewanie i lekarze sami o tym mowili. Nadwage ma niewielka 118 cm i 24 kg a ruchu ma sporo i zdrowo je taka jej uroda raczej. Ja sama pierwsza miesiaczke dostalam w wieku 8 lat czyli okropnie wcesnie i to tez moze byc u niej genetycznie. Rozmawialam z lekarzem to mowil ze to mozliwe ze tez szybko zacznie dojrzewac a piersi jej sie pojawili niedawno w ciagu ostatnich tygodni. Nie pros:-) e o ocene corki tylko o doradzenie co w takim wypadku ze stanikami? A dodam ze moze miec duzy biust. Sama mam rozmiar g.

Gość gość
Moze ktos doradzi? Mam dylemat bo choc corce podobaja sie staniki to po dluzszym noszeniu mowi ze ja gniecie i chce zdjac a w gorace dni to juz wcale nie chce ood sukienke zakladac a wlasnie wtedy przydaloby sie najbardziej. Z jednej strony to jezcze male dziecko z drugiej ma juz naprawde spory i widoczny pod ubraniami biust i nie mam pojecia co robic.

Gość gość
ale ona ma dopiero 6 lat, naprawdę nikt nie będzie zwracał uwagi na to, że nie ma stanika, zwłaszcza jak sama nie chce nosić. nie jest ani zbyt wysoka ani gruba więc nikt nie pomyśli, że to nastolatka bez stanika :P

Gość gość
Ja wiem ale widzialam dzis ze ludzie sie na nia dziwnie patrza a nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi zbokow roznych jest na peczki a jej naprawde bardzo widac. Spokojnie by juz mogla miseczke A nosic.

Gość gość
Absolutnie nie zakładaj jej stanika.

Gość justyś12345
Nikt nie zwróci uwagi? WIecie jakie dzieci w tym wieku potrafią być okropne? Niestety przez rodziców, ale mniejsza z tym....może kup jej takie topiki bawełniane a^la biustonosz W takim było by jej wygodnie a coś zakrywa jednak. Moja córka ma 5 lat i nie ma jeszcze oznak biustu;) Ale zaczęła sie interesowac że ja mam biustonosze i jej kupiłam takie w pepco i teraz spi w nich i ubiera pod bluzki;) Ciekawe kiedy jej przejdzie;)

Gość justyś12345
Nie rozumie Was. Czemu ABSOLUTNIE ma nie zakładać? Mimo że ma już jakiś tam biust? Od kiedy staniki sa uzależnione od wieku? Autorko masz racje! Dziś nie brakuje zboczeńców. Skoro jej znać to załóż i nie patrz na innych.

Gość gość
No takie bawelniane wlasnie kupilam sama sobie wybrala biale i rozowe z krolewnami disneya. Na poczatku byla zachwycona a teraz jej przeszlo i mowi ze jz gniecie, ze cisna itd. Mowie jej ze sie pr:zyzwyczai jak bedzie nosic i nie wiem czy ja namawiac do tego czy pozwolic jeszcze chodzic bez.

Gość gość
6 latka nie może dojrzewac może twoja córeczka jest za gruba to nadwaga nie dojrzałość

Gość gość
Jaka gruba? Moja corka jest w tym samym wieku, ma taki sam wzrost i wazy 23 kg i nie ma nadwagi, wyglada normalnie.

Gość Luckaaa3790
6 latka i stanom?!! To już lucka głupota. Jak już to zakladaj jej pod biała koszule poprostu bluzkę na ramiackach. Ale nie rób z niej nastolatka niech nacieszy się jeszcze dziecinstwem. Przecież nikt nie zwraca uwagi czy ma czy nie ma stanika bo to tylko dzieci.

Gość gość
Załóż jej ten stanik, jeśli piersi się jej odznaczają, to już po prostu trzeba.

Gość gość
to przykre, ja tez mialam przedwczesne dojrzewanie, ale w wieku 11 lat, to troche roznica, powinni lekarze jakos zadzialac bo dziecko bedzie cierpiec, wiem jak to jest, niestety na wlasnym doswiadczeniu sprzed ponad 20 lat

Gość gość
stanik to nie problem, ale to ze nie jest wszystko w porzadku.sa podobno leki opozniajace przedwczesne dojrzewanie, dla zbyt malej dziewczynki to bardzo przykre doswiadczenie, nie dopusc do tego aby byla nieszczesliwa

Gość gość
Jezeli te zakupione staniki nie sa wygodne, to moze koszulki na ramiaczkach? Zwlaszcza pod cienkie, przezroczyste bluzeczki

Gość gość
Kup może jej sportowy staniczek,taki bezszwowy. Nie słucha tych durnych bab,że masz dziecko za grube. Skoro jest na sterydach to zawsze będzie trochę większa,ważne że ma ****** jej nie tuczysz.

Gość gość
biedne dziecko, idz do lekarza, mam nadzieje,ze to dojrzewanie sie zatrzyma. wyobrażasz sobie 8-latke z biustem? tu nie chodzi czy ma nosic stanik czy nie ale o te piersi w tym wieku. btw jak dla malej nie wygodne sa staniki to kup koszulki na ramiaczkach, mysle,ze jak jeszce biust jej orosnie to bedzie ja bolalo(chodzi mi,ze sutki sie ocierja o material ktory nie zawsze jest miekki.)

Gość gość
ja tez mysle, ze moze lepsze beda koszulki na ramiaczka, ja tez mam 6latke w domu, do tego ma 130cm wzrostu i tez sie martwie, ze sie szybko rozwinie niestety, ja mialam 11lat jak dostalam okresu i byl to dla mnie koszmar, tak samo jak moj duzy biust, ktory urosl bardzo szybko, mam nadzieje, ze corka nie bedzie miala takich doswiadczen, doradze Ci tylko, z wlasnego doswiadczenia, zeby nie dawac miesa i jaj z marketow, moja corka miala guzek na piersi wilekosci duzego ziareka groszku i od kiedy zaczelam jej dawac mieso i jaja tylko z naturalnego chowu to wszystko jej zniknelo,pozdrawiam