Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MyślicielXXIwieku

Jesteśmy bombardowani przez duchy 24h na dobę!

Polecane posty

Gość MyślicielXXIwieku

Umysł człowieka nieustannie bombardowany jest impulsami pochodzącymi ze świata duchów. Jak już wspomniałem duchy te możemy podzielić na dobre i złe. Dla przejrzystości dobre duchy będziemy nazywać aniołami, natomiast złe duchy – demonami. O ile człowiek nieustannie upada i podnosi się, grzeszy i nawraca, jednym słowem oscyluje między dobrem a złem, tak świat duchów jest już podzielony. Podział ten nastąpił u zarania dziejów wszechświata, kiedy to rozegrała się na niebiosach największa z bitew w świecie istot duchowych. Odtąd utrwalił się podział na wieki na duchy po stronie Boga i na duchy po stronie Lucyfera. Podobnie będzie z człowiekiem po śmierci. W jakim stanie umrze, w takim stanie znajdzie się na wieczność. Jego stan ducha zostanie utrwalony w chwili śmierci. Jednak dopóki żyje na ziemi, może wciąć wahać się, oscylować, podejmować wielorakie wybory itd. Po śmierci zostanie włączony do świata dobrych lub złych duchów. Nie istnieje alternatywa. Anioł jest uzdolniony do ciągłego czynienia dobra poprzez udoskonalone na trwałe cnoty. Demon pozbawiony jest cnót stąd nie jest zdolny uczynić niczego dobrego.

Gość MyślicielXXIwieku
aż uwaliłem parującego kloca z tego myslenia

Gość MyślicielXXIwieku
Aniołowie wyposażeni są we wszystkie cnoty. Dlatego wszystko, co czynią rodzi jedynie dobre owoce. Z kolei demony nie są wstanie zrodzić dobrych owoców. Impulsy będziemy nazywać odziaływaniami na umysł, pochodzącymi od istot duchowych. Te impulsy mogą mieć różny stopnień nasilenia. Mogą być delikatne jak lekki powiew wiatru lub mogą być natarczywe, silne, a nawet nieprzyjemne. Te pierwsze pochodzą od aniołów, natomiast te drugie – od demonów. Impulsy inicjują myśl, która może być wyrażona w formie słów lub obrazu. Impulsy nadają kierunek myślom.

Gość karolina 29-29
no i co w zwiazku z tym ?

Gość ja to ja normalnie tak
to w takim razie ja umrę jako demon, wstąpię do piekła, zakręce Lucka vel Leviatana i zacznę rządzić armią potępionych, jak już zyskamy siłę rozwalimy armie arielów i obalimy Boga za piekło na ziemi jakie zasfundował mi i wielu innym nic niewinnym istotom!

Gość MyślicielXXIwieku
Zanim wyciągnę ostatecznie wnioski, muszę zacząć od podstaw. Krok po kroku chciałbym Wam przestawić moją teorię, która wszytko wyjaśnia.

Gość gość
A skąd to wszystko wiesz? Podaj źródło!