Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amandyna

Spoznia mi sie okres!!!! Czy ktos znajdzie powod i mnie uspokoi

Polecane posty

Gość amandyna

Witam, dzis jest 16.07 i juz 6 dzien spożnia mi sie okres. Do taj pory mialam regularny 28 dniowy tylko podczas matur przedluzyl sie na 30 lub 31 dni ze wzgledu na stres jak mysle. Kochalismy sie z chlopakiem 27. 06 wiec kiedy miałam dni plodne ale z zabezpieczeniem (prezerwatywa) na poczatku na doslownie chwile wszedl we mnie bez prezerwatywy ale kiedy powiedzialam o dniach plodnych zalozyl, zawsze konczy i tak na zewnatrz. Kochalismy sie jeszcze jak naliczylam 2.07 rowniez z zabezpieczeniem i 5.o7 bez zabezpieczenia, ale nie konczyl we mnie. zreszta byl to juz 22 dzien cyklu wiec plodnych dni nie bylo. przynajmniej tak mi sie wydaje. Chlopak zapewnia mnie ze nie mam powodow do obaw bo jest niemal niemozliwe zebym zaszla w ciaze, ja jednak ciagle sieje obawy. Nie zawsze mam jakies oznaki zbllizajacego sie okresu jak bole zlosc czy bolace piersi wiec nie moge stwierdzic ze akurat tych objawow tylko teraz nie mialam. Malo jem ostatnio, nie mam nawet apetytu , i to juz jakis miesiac lub dwa tak jest i musze przyznac ze od jakis dwoch tyg faktycznie wyczekuje tego okresu co przesparza mi stresu, plus wyjazd za granice i walka o dostanie sie na studia to duzy stres. Prosze odpiszcie i powiedzcie czy cos moglo wplynac na ten okres z tych czynnikow czy moze faktem jest to ze jakis maly p********y plemnik mogl sie wydostac w momenci kiedy bylismy jeszcze bez zabezpieczenia i jestem w ciazy ? Chcialam jeszcze wiedziec czy kiedy tego 5 kochalismy sie bez prezerwatywy, to czy moglo mu cos wydostac sie wczesniej przed wytryskiem i pomimo ze byl to 22 dzien cyklu moglam zajsc w ciaze. Bardzo prsze o odpowiedz, spedza mi to sen z powiek...

Gość gość
kumpela ostatnio nie mial prawie przez miesiac. nic sie nie przejmuj narazie to tylko kilka dni

Gość amandyna
Czyli mowisz ze nie ma sie czym martwic ? Sama widzisz z tego co napislaam ze szanse sa naprawde znikomoe ale pewna bede dopiero jak juz dostane okres wiec czekaam

Gość gość
czekaj i sie tak nie stresuj spoznianie sie okresu podczas stresu to normalne tak ze glowa do gory a dziecko to nie choroba tylko szczescie

Gość gość
Szykuj beciki i pieluszki. Nawet jeżeli w tobie nie kończy , to i tak już na początku w płynie ejakulacyjnym znajdują się śladowe ilości plemników. Tak właśnie jest , gdy za sex biorą się niedouczone i nieodpowiedzialne dzieci . Miłego macierzyństwa.

Gość gość
A jak ci ostatnio wladal kutasa--na golasa??

Gość aron
Puki co,to nie stresuj się.Takie przypadki się zdarzają,a powody mogą być różne.Głowa do góry i wszystko wróci do normy,a na przyszłość,to partner powinien wiedzieć co robi za mim w Ciebie wejdzie,niech trochę pomyśli.Faceci często maję przedwczesne wytryski,które są mało wyczuwalne i to on powinien uważać.POZDRAWIAM i miłego dnia.

Gość gość
czym Ty sie przejmujesz, masz dobry wiek ma macieżyństwo. Jestes mloda silna,energiczna, dobrze wychowasz dzieciaka i zobaczysz za kilka lat,ze dobrze wyszlo. Szkola sie nie przejmuj na nauke nigdy nie jest za pozno,nawet po 50 mozesz sie uczyc a dziecka juz nie zrobisz;-)

Gość gość
kup test - bedziesz miec pewnosc

Gość amandynaa
Chlopak reaguje na to wszystko bardziej spokojnie niz ja, jest rozwazny i wie co robi no ale tak jak pisaliscie w plynie ejakulacyjnym tez moze sie cos znajdowac, o tym nie pomyslalam. a czy ten brak okresu moze byc np zwiazany z tym z naprawde bardzo malo jem ostatnio plus ja mialam, (zapewne teraz tez moge nmiec ale nie biore zelaza) anemie i z reguly bardzo spokojne slabe okresy, czy to moze byc powod? czy moze jednoznacznie sadzicie ze to jednak ciaza? moge zrobic test ale nie wiem czy juz wykryje . on sie cieszy z tego jakby byl juz na mysl o dzidzi, a przede mna mialy byc dlugie lata studiow;/ ktore nie koniecznie wyjda.

Gość gość
Jeśli dotychczas miesiączkowałaś regularnie, to 6 dni odchylenia już może zastanawiać, chociaż wcale nie musi oznaczać ciąży. Z dat, które podajesz wynika, że 27.06 mogliście się wstrzelić w owulację a wtedy ta odrobina płynu ejakulacyjnego mogła w sprzyjających warunkach zadziałać tak, jak natura przewidziała. Nie ma co gdybać, kup test w aptece. Wóz albo przewóz - albo wielka ulga albo wielkie wyzwanie. Szkoda czasu na stres.

Gość amandyna
dzis bylam u ginekologa i powiedzial ze na dwoje babka wrozyla i skierowal mnie na usg ... nie mialam na to czasu bo niedlugo wyjezdzam wiec kupilam test, wynik byl ujemny :) tylko pytanie czemu nadal spoznia mi sie okres?

Gość talkakaaakk
iiiiiiiiiiiiii ruszyła karuzela z imionami , jeśli chłopak to proponuję bonifacy albo pankracy jak sięzapyta , jak już będzie duzy, czemu go tak choo..owo nazwałaś to powiesz ,zeby się cieszył bo miał być kleofas :p

Gość gość
sciemniasz cos. ginekolog, w razie watpliwosci to badanie krwi by zlecil. a usg to dopiero pozniej...

Gość amandyna
NIe wiem czemu osoba wyzej twierdzi ze sciemniam szczegolnie na forum gdzie i tak nikt mnie nie zna, mialam akurat wizyte umowiona zeby przepisal mi tabletki, ale ze wyszlo tak jak wyszlo w tym momencie bardziej zalezalo mi zeby mnie przebadal pod innym wzgledam, powiedzial ze niej jest pewien i wypisal skierowanie, z czego ja w piatek wyjezdzam do niemiec wiec poweidzial ze moge przyjsc do niego prywatnie, rzecz jasna ze na tym zarobi, no wiec dlugo nie myslac kupilam test i sprawdzilam i na szczescie jedna kreska :) A i czemu karuzela z imionami ????/ tez tego nie rozumiem

Gość amandyna
NIe wiem czemu osoba wyzej twierdzi ze sciemniam szczegolnie na forum gdzie i tak nikt mnie nie zna, mialam akurat wizyte umowiona zeby przepisal mi tabletki, ale ze wyszlo tak jak wyszlo w tym momencie bardziej zalezalo mi zeby mnie przebadal pod innym wzgledam, powiedzial ze niej jest pewien i wypisal skierowanie, z czego ja w piatek wyjezdzam do niemiec wiec poweidzial ze moge przyjsc do niego prywatnie, rzecz jasna ze na tym zarobi, no wiec dlugo nie myslac kupilam test i sprawdzilam i na szczescie jedna kreska :) A i czemu karuzela z imionami ????/ tez tego nie rozumiem

Gość gość
Jeśli chodzi o dni płodne...nie wylicza się ich, owulacja może się przesunąć. Najlepiej jest mierzyć i interpretować temperaturę, ale w młodym wieku może to być trudne. Zawsze możesz sobie kupić mikroskop owulacyjny. Jeśli chodzi o prawdopodobieństwo zajścia w ciąże - jest male ale możesz zrobić test dla pewności